Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Polițiștii din Cluj au primit mașini noi fără girofar și sirene. Semnalele acustice și luminoase le cumpără pe banii lor din Piața Mărăști

0

masini-de-politie-cluj-fara-girofarInspectoratul Județean de Poliție Cluj a primit 16 autospeciale de intervenție. Numai că, noile mașini de intervenție nu au nici girofar, nici sirene. Ele sunt doar inscripționate. Ministerul de Interne a uitat să prevadă în bugetul alocat achiziționării autoturismelor și platforma cu sisteme acustice și luminiase.

Așa s-a ajuns în situația în care oamenii legii se văd nevoiți să cumpere pe banii lor girofare și sirene, din Piața Mărăști. Din Piața Mărăști pentru că sunt mai ieftine decât de la producători. Chinezăriile sau turcismele cumpărate din Piața Mărăști ar urma să intre în dotarea Inspectoratului Județean de Poliție Cluj și să fie montate pe Daciile Logan. Cu câteva sute de lei dați pe sisteme acustice și luminoase mașinile IPJ Cluj ar putea căpăta prioritate în trafic.

„O să facem chetă să cumpărăm girofare și sirene. În Piața Mărăști am înțeles că sunt la vânzare și ieftine. Fără girofar și sirenă degeaba avem mașini noi că nu avem prioritate cu ele. Cum să mergem la intervenții? Nu putem merge așa cu ele și nu putem să ne desfășurăm activitățile”, spun surse din cadrul IPJ Cluj.

Reprezentanții Poliției clujene s-au ferit să dea prea multe detalii legate de noile mașini care au intrat în custodia IPJ Cluj. După nenumărate telefoane la Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române, cei de la IPJ Cluj ne-au dat un răspuns în exclusivitate.

​”La data de 28 aprilie, instituției noastre i-au fost repartizate 16 autoturisme inscripționate, care vor fi utilizate de structurile de ordine publică pentru patrulare”, a precizat Simona Vîrci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Mașinile, 2800 în total, achiziționate de MAI au o capacitate 1,2 benzină și 75 de cai putere.

Mașinile de la Cluj vor fi folosite strict pentru patrulare și nu pentru intervenție. Motivul este unul lesne de înțeles. Autospecialele nu au semnale acustice și luminoase, deci nu au prioritate în trafic.

Articol semnat de Elisabeta Lucia Pop, masterandă la Jurnalism FSPAC-UBB anul II.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata