Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Procurorii spun cum a fost hărțuită și șantajată clujeanca de un individ. El a rămas în libertate

0

În cursul zilei de marți vă spuneam pe ZIARULCLUJEAN.ro cum un individ a hărțuit-o și șantajat-o pe o clujeancă, în repetate rânduri. Între ei ar fi existat o relație de iubire în trecut, dar s-a terminat. Articolul inițial a rămas în faza de actualizare timp de două zile, asta pentru că reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au precizat că le-a fost interzis de către procuror să ofere informații din dosar. La solicitarea publicației noastre, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca neagă că le-ar fi interzis celor de la IPJ să comunice și au făcut precizări din dosar.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca explică ce a pățit femeia. În 12 septembrie, autorul faptelor, un bărbat de 37 de ani, a fost reținut, 24 de ore, de către lucrătorii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca.

HĂRȚUIRE ȘI ȘANTAJ

„Astfel, în ceea ce privește punctele 4-7 din solicitarea dumneavoastră, vă aducem la cunoștință următoarele: Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 12.09.2023 din cadrul dosarului penal 4935/P/2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, faptă prev. și ped. de art. 207 alin. (1) C.pen., hărțuire, fapta prev. și ped. de art. 208 alin. (1) C.pen., și hărțuire, faptă prev. și ped. de art. 208 alin. (2) C.pen.., se arată în răspunsul trimis publicației noastre.

ȘANTAJATĂ CU POZE INDECENTE

Cu privire la fapta de șantaj, procurorii arată că bărbatul voia cu disperare o relație cu femeia. În acest sens, el a amenințat-o pe aceasta că publică poze indecente cu ea și altă persoană. Bărbatul nu s-a oprit aici. El a spus că merge cu imaginile intime la actualul iubit al femeii. Mai bine de 5 luni a durat calvarul clujencei.

În fapt, în primul rând, s-a reținut că inculpatul în intervalul de timp 11.04.2023-05.09.2023, a constrâns persoana vătămată, prin amenințarea cu divulgarea către iubitul persoanei vătămate sau către public a unor poze în care persoana vătămată apare în ipostaze intime cu o altă persoană, în scopul determinării persoanei vătămate de a accepta să aibă o relație cu inculpatul, se arată în răspunsul PJ Cluj-Napoca.

URMĂRIRI REPETATE ȘI ZECI DE APELURI TELEFONICE

Mai apoi, cu privire la fapta de hărțuire, magistrații arată că individul o urmărea constant pe femeie și o teroriza cu telefoanele. După 5 luni de neliniște, clujeanca a cerut ajutorul autorităților.

În al doilea rând, în intervalul de timp 11.04.2023-05.09.2023, inculpatul a urmărit în mod repetat persoana vătămată pe raza mun. Cluj-Napoca, fără drept, creând persoanei vătămate o stare de temere.

În al treilea rând, inculpatul, în intervalul de timp 11.04.2023-05.09.2023, a apelat telefonic în mod repetat (27 de apeluri telefonice) persoana vătămată, apeluri care atât prin frecvență cât și prin conținut (respectiv solicitări repetate ale inculpatului de a se întâlni, comunicarea către persoana vătămată a unor informații din care reieșea faptul că aceasta este urmărită de inculpat) au cauzat o stare de temere persoanei vătămate.

Între părți nu există nicio relație de familie„, mai precizează procurorii.

NU ARE VOIE SĂ SE APROPIE DE FEMEIE

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca arată că bărbatul a fost plasat în control judiciar. Printre obligațiile impuse de această măsură se numără și interdicția de a se apropia de femeie ori de a lua legătura cu aceasta.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 13.09.2023 a fost dispus controlul judiciar față de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile”, se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, trimis publicației noastre – ZIARUL CLUJEAN.

Citește și … UPDATE – EXCLUSIV – Clujeancă șantajată și hărțuită de un bărbat. Polițiștii NU vor să ofere date, se ascund în spatele procurorului

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata