Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Răzvan Petruș, polițistul de la Rutieră Cluj judecat pentru viol, acuzat de alte două infracțiuni

0

Răzvan Petruș, agentul de poliție rutieră din Cluj, acuzat în 2022 de viol, este cercetat penal acum pentru comiterea altor două infracțiuni. La finalul săptămânii trecute el a pus în circulație un autovehicul neînmatriculat, iar testarea cu drug-testul a arătat că se afla sub influența substanțelor interzise. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au refuzat tacit să ofere un punct de vedere pe acest subiect, cu toate că l-am solicitat.

Sâmbătă, Răzvan Petruș circula cu mașina pe drumurile publice, mai exact pe strada Eroilor din Florești. Colegii săi l-au tras pe dreapta pentru un control de rutină, iar surprizele abia acum urmau să apară. Autovehiculul condus de polițist nu era înmatriculat. Mai apoi, la testul de droguri bărbatul a ieșit pozitiv, precizează surse judiciare pentru publicația noastră – ZIARUL CLUJEAN.

Infracțiunea de punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat este conturată și clară și atrage răspunderea penală. În schimb, la cea de-a doua faptă, respectiv conducere sub influența substanțelor interzise, până la sosirea rezultatelor de la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, Petruș se bucură de prezumția de nevinovăție.

Răzvan Petruș, de 38 de ani, este judecat în prezent pentru viol. În toamna anului 2022 el a fost acuzat de o tânără că a violat-o. Cei doi se aflau la o petrecere în Cluj-Napoca, fata a mers la somn iar Petruș ar fi intrat peste ea și ar fi obligat-o să întrețină relații sexuale.

După acest episod, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, mai apoi s-a înlocuit măsura privativă de libertate cu arestul la domiciliu și în final control judiciar. Bărbatul are acasă doi copilași.

În dosarul de viol urmează să se pronunțe Judecătoria Cluj-Napoca în 26 iulie 2024, după o primă amânare.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, instituție condusă în prezent de Daniel Graur, au refuzat să comunice inclusiv starea de fapt ori împrejurările în care Răzvan Petruș a fost depistat în trafic.

Agentul de poliție Răzvan Petruș lucrează în continuare în IPJ Cluj, dar cu atribuții restrânse.

Pentru mai multe știri despre Răzvan Petruș, inclusiv acuzațiile de viol, click AICI.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata