Take a fresh look at your lifestyle.

Expoziție de bonsai la Grădina Botanică

0

Iubitorii de plantele decorative şi cei care doresc să afle toate secretele îngrijirii bonsailor, sunt invitaţi la Cluj-Napoca. În perioada 11-17 iunie 2018 Grădina Botanică ”Alexandru Borza” din municipiu organizează o expoziție de bonsai. Aceștia vor putea fi văzuți în incinta serelor mici, recent renovate, din vecinătatea Institutului Botanic, în intervalul orar 10-18.

Vor fi expuse peste 20 de exemplare aparținând a 19 specii de copaci miniaturizați, cu vârste cuprinse între 4 și 25 de ani. Proveniența lor este diversă, ei fiind obținuți atât din semințe și butași, dar și colectați ca și yamadori din condiții austere de mediu. Tariful de acces este de 10 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru copii de peste 5 ani, elevi, studenți, pensionari și seniori.

Bonsaii au apărut pentru prima dată în China, cu mai bine de 1500 de ani în urmă, însă japonezii sunt cei care au adus tehnica formării şi îngrijirii bonsaiului la rang de artă. Bonsai înseamnă arta miniaturizării plantelor. Orice plantă care este cultivată în ghiveci la dimensiuni mult mai mici decât cele normale, păstrând aspectul și însușirile unei plante obișnuite, se numește bonsai. Cei mai întâlniți bonsai sunt reprezentați de arbori mici, plantați în ghivece foarte joase, asemănătoare unor tăvițe. Inclusiv numele de „bonsai” însemnă în japoneză „plantat în vas”.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata