Take a fresh look at your lifestyle.

Fermieri clujeni, gospodării mai bogate cu ajutorul unei fundații. Cum sunt încurajați crescătorii de porci

0

porci-crescatorMai mulți fermieri din județul Cluj, care sunt beneficiarii programului agricol „Livestock for Rural Development”, au o gospodărie mărită. O fundație i-a ajutat și le-a oferit cadou, spre creștere și înmulțire, câte o scroafă de Mangalița gestantă.

Potrivit PRO TV, Fundaţia World Vision România îi încurajează pe fermieri să îşi construiască gospodării sustenabile, pe care să le poată întreţine cu cheltuieli minime şi cu rezultate cât mai frumoase.

Printre programele derulate în acest sens se numără şi „Livestock for Rural Development”, gândit special pentru a-i încuraja pe fermieri să revină la creşterea porcilor Mangalița, adică vechea rasă care se creştea pe lângă gospodărie cu cheltuială mai mică, însă cu o calitate mai bună a cărnii şi cu o rezistenţă mai mare la condiţiile de mediu. În cursul anului trecut, aceşti fermieri au participat la cursuri de instruire cu privire la creşterea porcilor Mangaliţa.

Atunci, ei au primit şi câte o scroafă de Mangaliţa, iar acum gospodăriile lor s-au completat cu încă un astfel de animal. Până acum, aproape 100 de scroafe gestante au fost donate în trei comunităţi din judeţul Cluj. Acestea au fătat 410 purcei, dintre care în jur de 50 au fost donaţi către familiile nevoiaşe din comunităţi.

Mai mult, urmează ca în viitorul apropiat şi fermierii care au primit acum scroafe gestante să dea mai departe câte doi purcei către familiile nevoiaşe. Pe lângă acţiunile de până acum, în următoarea lună, alte 55 de scroafe gestante vor ajunge la beneficiarii clujeni şi vor primi consultanţă gratuită pentru creşterea animalelor.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata