Take a fresh look at your lifestyle.

Festivalul Stradal WonderPuck, cu intrare liberă, în acest weekend la Cluj-Napoca. Programul complet, pe zile

0

Piața Unirii din Cluj-Napoca găzduiește în acest weekend prima ediție a Festivalului Stradal „WonderPuck”. Conceput pentru întreaga familie, evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj împreună cu Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu fundația ESUA și fundația LIONS, și susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc la Scena Mare din Piața Unirii vineri, 15 septembrie, de la ora 15, cu un concert al Corului Junior VIP, urmat de un recital cu piese Disney susținut de Fanfara Militară din Cluj-Napoca. De la ora 16, trupa Arcadia a Teatrului „Regina Maria” din Oradea va interpreta pe aceeași scenă „Povești Populare Maghiare” (în limba română). La Scena Mică este programat de la ora 17 specatcolul „ANTZ”, suținut în limba engleză de elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Cluj-Napoca. Urmează, de la 17.30 „Improvertiții”, un moment artistic interpretat de actori ai Teatrului Punct din Cluj-Napoca. De la ora 18, tot pe Scena Mică este programat spectacolul „Poveste cu roboți”, interpretat de Atelierul Kaya Tech din Cluj-Napoca. Artiștii Teatrului „Gong” din Sibiu vor susține la Scena Mare, de la ora 18 spectacolul „Muzicanții din Bremen”. Prima zi de festival se va încheia cu „Szegény Dzsoni és Árnika”/„Sărmanul Djoni și Arnica” (în limba maghiară) al Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Invazia marionetelor

Sâmbătă, 16 septembrie, programul festivalului începe de la ora 10 cu spectacolul „Scufița Roșie și Lupul cel Flămând”, interpretat de Asociația Tiki-Riki-Ta din Arad. Vor urma pe tot parcursul zilei spectacole susținute pe cele două scene din Piața Unirii de artiști din Cluj, Alba Iulia sau Târgu Mureș, precum și de elevi ai unor prestigioase școli clujene. De la 16.45 este programată „Invazia Marionetelor”, iar de la ora 19, Piața Unirii va găzdui Petrecerea Costumelor – Carnaval în aer liber.

Tombolă cu premii speciale

La ora 19,30 va avea loc mult-așteptata Tombolă Fermecată. Copiii care iau parte la distracție cu măști sau costume pot fi câștigătorii prin tragere la sorți a unuia dintre premii. Vor fi puse la bătaie la Mențiune 10 abonamente la toate spectacolele Teatrului „Puck” din stagiunea actuală. Premiul III le va aduce celor cinci câștigători câte un ghiozdan complet echipat, oferit de Autoveneția. Locul II constă într-un ghiozdan echipat complet oferit de Lecom si un set Lego oferit de ESUA. Nu în ultimul rând, Premiul I al tombolei va consta într-un sejur de 7 zile pe Litoralul Mării Negre, oferit de Eximtur. Seara de sâmbătă se va încheia cu un concert Voltaj Academy, la Scena Mare.

Liceenii, artiști pe scena festivalului

Ultima zi a festivalului WonderPuck, cea de duminică, 17 septembrie, va începe cu un concert al Cvartetului RRH, format din elevi și profesori ai Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță”. Vor avea loc, de asemenea, spectacole susținute de artiști din Cluj, Baia Mare, Deva, Satu Mare și Dej. De la ora 14, trupa de dans „Rosenstrauss” a Colegiului „Andrei Mureșanu” din Dej la va oferi celor prezenți o demonstrație de dansuri germane. Închiderea oficială a festivalului se va face de la 14,30, la Scena Mare.

Se dorește exdinderea Wonder Puck la nivel național

„Wonder Puck” este un eveniment de tip open-air adresat întregii familii, care își propune să aducă laolaltă domenii de interes artistic, precum: teatru, muzică, dans, artă vizuală și artizanală. Așadar, pe toată durata festivalului vor avea loc o mulțime de activități educative și recreative dedicate copiilor și familiilor lor.

Printre partenerii și susținătorii acestui demers se numără și compania Aegon care este și asigurator oficial al festivalului. Grupul Aegon este una dintre cele mai mari companii din lume de servicii financiare, specializată în asigurări de viață, planuri de pensii și soluții pentru investiții. Cu ajutorul partenerilor, organizatorii festivalului își propun ca următoarele ediții să se bucure de o extindere a activităților la nivel național.

Participarea la toate manifestările din cadrul WonderPuck este gratuită!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul evenimentelor pe parcurs.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata