Take a fresh look at your lifestyle.

Filtre de poliție pe DN1 C. Amenzi și permise ridicate

0

La data de 12 aprilie, în intervalul orar 10-18, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuni Naționale și Europene au acționat cu scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul depășirii limitei de viteză și a consumului de alcool.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat și respectarea normelor de protecție sanitară în contextul pandemiei de coronavirus, în mijloacele de transport persoane.

Acțiunea s-a desfășurat pe DN 1 C, tronsonul Apahida – Bonțida.

Cu ocazia activităților desfățurate, au fost constatate un număr de 27 de abateri ale normelor în vigoare, fiind aplicate sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 17 sancțiuni au fost aplicate unor conducători auto care nu respectau regimul legal de viteză, față de 10 dintre aceștia fiind aplicată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 km/h.

Alte 4 permise de conducere au fost reținute pentru alte abateri ale normelor rutiere în vigoare.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale si Europene oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Dej.

Deoarece bărbatul emana halenă alcoolice, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concetrație de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, fapta prevăzuta şi pedepsita de Codul penal.

În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea normelor impuse pe perioada stării de alertă, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020.

foto. arhivă

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata