Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO/VIDEO – Accident cu 9 români morți în Ungaria, șoferul român era live pe Facebook

0

Cel puțin nouă români au murit, ieri, într-un accident rutier care a avut loc în Ungaria, în apropiere de Ceglédbercelnél. Microbuzul în care se aflau a intrat în coliziune cu o autobasculantă, șoferul român fiind în live pe Facebook în momentul impactului. Impactul a fost devastator. Românii se întorceau spre casă din Slovenia. Microbuzul implicat în accident era înmatriculat în județul Mureș. 

Conform ultimelor informații obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă.

Românii care au murit în accidentul din Ungaria erau originari din satul Deaj, comuna Mica, județul Mureș.

Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.

Citește și …
VIDEO – IMAGINI ȘOCANTE în urma accidentului din Ungaria, în care 9 români au decedat! Cadavre sfârtecate și aruncate din microbuzul morții

Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul afacerilor externe a dispus activarea Fondului special de urgență aflat la dispoziția ministerului, în vederea suportării costurilor legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite.

De asemenea, Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistență din partea familiilor.

Celula de Criză a MAE își continuă activitatea 24/7 până la finalizarea tuturor demersurilor de identificare a victimelor accidentului și repatrierea trupurilor neînsuflețite.

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie, acordând asistență consulară inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata