Take a fresh look at your lifestyle.
PSD-top-header

FOTO – Angajații ambulanțelor nu respectă legea! Ce au descoperit polițiștii și inspectorii DSU

0

control-smurdDepartamentul pentru Situații de Urgență, cu sprijinul Poliției Rutiere, a efectuat un control inopinat noaptea trecută, pentru a vedea dacă angajații serviciilor publice și private de ambulanță respectă legea care îi obligă să îi asigure pe pacienți și aparținătorii acestora cu centuri și le cere și lor să poarte centura atât în cabina șoferului, cât și în cabina medicală.

Potrivit DSU, șase echipe ale DSU au mers în mai multe puncte din Capitală și au verificat ambulanțele. Printre primele autospeciale oprite a fost o ambulanță de la SMURD. Șeful de echipaj a fost amendat cu 1.000 de lei de inspectorii DSU pentru că nici el, nici pacientul pe care îl transporta nu purtau centura de siguranță în cabina medicală. În plus, șoferul aceleiași ambulanțe SMURD a fost amendat de Poliția Rutieră pentru că nu avea niciun act la el.

De asemenea, a mai fost amendat personalul de pe două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, pentru nepurtarea centurii. Inspectorii DSU au amendat și o ambulanță a unui serviciu privat de ambulanță, din cauză că pacienții nu erau asigurați cu centura. O altă amendă a fost dată unei ambulanțe care aparținea Spitalului de Urgență Elias.

În total, au fost oprite 15 ambulanțe, Poliția Rutieră a dat cinci amenzi, iar Departamentul pentru Situații de Urgență patru.

Pentru a preveni situațiile în care personalul medical și pacienții riscă să fie grav răniți sau chiar să își piardă viața în cazul unui accident rutier, legea prevede clar obligativitatea purtării centurii de siguranță.

Hotărârea nr. 857 din 24 august 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, stabilește drept contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice neasigurarea cu centurile de siguranţă a pacienţilor şi, după caz, a însoţitorilor acestora, pe targă sau pe scaunele din cabina medicală, inclusiv a cadrelor medicale şi/sau paramedicale.

Aceste controale au scop preventiv și se derulează după ce angajații serviciilor de ambulanță au fost informați despre prevederile legislative.

ambulanta-control

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata