Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Când a fost înjunghiat Takacs Gyorgy și ce se întâmplă cu tatăl criminal. Rezultatul necropsiei i-a șocat pe anchetatori

0

Takacs Gyorgy, băiatul de 8 ani omorât de tatăl său care poartă același nume, a fost supus necropsiei în cursul zilei de marți. Medicii legiști sunt cei care au stabilit când a murit băiatul și din ce cauză. Între timp, tatăl criminal a fost internat în spital cu mai multe plăgi înjunghiate, dar care nu-i pun viața în pericol. De pe patul de spital, acesta a stat de vorbă cu oamenii legii și și-a recunoscut fapta. Ba mai mult, bărbatul a oferit și explicații în apărarea sa.

Citește și … Decizie definitivă în cazul tatălui criminal

REZULTATUL NECROPSIEI

Necropsia a scos la iveală elemente șocante, spun surse din rândul anchetatorilor.

Din raportul medico-legal, reiese că băiatul de 8 ani a fost omorât de Takacs Gyorgy în cursul zilei de sâmbătă, 25 iulie. În acea zi copilul trebuia să se întoarcă la mamă, programul de stat la tată fiind pe final.

Potrivit legiștilor, băiatul prezenta multiple plăgi prin înjunghiere

Medicii legiști au concluzionat că minorul de 8 ani a murit ca urmare a hemoragiilor interne și externe, moartea fiind de o violență rară. Băiatul, potrivit raportului legiștilor, avea mai multe plăgi înjunghiate în partea stângă a pieptului, în zona inimii.

Citește și … AUDIO – Annamaria Takacs, mama copilului înjunghiat în inimă de propriul tată, primele declarații: Mi-aș fi dorit să-l găsesc și pe el mort… Undeva în sufletul meu simt o bucurie că trăiește

LOCUL CRIMEI ȘI CADAVRU PLIMBAT CU MAȘINA DOUĂ ZILE

Potrivit anchetatorilor, locul crimei nu este același cu locul în care a fost găsit cadavrul copilului.

Citește și … EXCLUSIV – Ce comportament are Takacs Gyorgy, tatăl criminal, în arest

Oamenii legii au descoperit un drum de pământ, cu urme de sânge, la mică distanță de locul în care a fost abandonată mașina cu cadavrul minorului.

Cercetarea la fața locului a durat câteva ore

De sâmbătă până luni seara, timp de două zile, tatăl criminal a plimbat cadavrul fiului său cu autoturismul. Luni seara, autovehiculul a fost abandonat în apropierea localității Filea de Jos, cu trupul neînsuflețit al băiatului pe bancheta din spate.

Marți dimineața autoturismul a fost găsit cu cadavrul copilului în interior. Tatăl lipsea, la fel și arma crimei, astfel că anchetatorii i-au luat urma. Toată lumea se aștepta ca ucigașul să fie găsit mort. Pentru imagini de la locul crimei, click AICI.

CRIMINAL CAPTURAT VIU, FAPTĂ RECUNOSCUTĂ

După mai multe ore de căutări, marți, prin vegetația deasă, cu cai, câini de urmă, zeci de voluntari, drone și chiar un elicopter, polițiștii l-au depistat pe Takacs Gyorgy pe raza localității Filea de Jos.

Bărbatul a fost văzut de un adolescent prima dată, iar în imediata apropiere era un echipaj de poliție. Rănit și ostenit după mersul prin bălării, încercând să-și piardă urma, criminalul nu a opus rezistență la imobilizare.

Bărbatul a fost preluat de o ambulanță și a fost transportat la spital

Takacs Gyorgy avea mai multe plăgi înjunghiate la nivelul mâinilor, după ce a încercat să-și taie venele. Mai avea alte plăgi înjunghiate în zona abdomenului și toracelui. Aceste răni, spun medicii, nu i-au pus bărbatului viața în pericol.

Doar o expertiză va putea spune dacă criminalul a încercat să se sinucidă folosind arma cu care și-a omorât propriul copil.

„Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, se află în prezent internat pe chirurgie toracică, în secția de terapie intensivă. În cursul nopții a fost consultat de o echipă multidisciplinară: chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară, chirurgie generală și chirurgie plastică. Este stabil hemodinamic și respirator, urmând să fie ținut sub observație. Se va asigura asistență medicală chirurgicală, în funcție de evoluția sa”, se arată într-o informare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

De pe patul de spital, asasinul recunoaște fapta. Întrebat de oamenii legii de ce și-a ucis propriul copil, bărbatul a spus că nu știe ce l-a apucat, nu știe ce a fost în capul lui.

După ce a realizat ce a făcut, bărbatul susține că a vrut să se sinucidă, dar nu a avut suficient curaj. El a fost găsit cu răni la mâini, torace și abdomen, dar după cum spun medicii este stabil hemodinamic și respirator, deci viața nu i-a fost pusă în pericol. Pentru imagini din momentul capturării, click AICI.

ÎNCADRAREA FAPTEI

Până joi, cel puțin, asasinul rămâne sub observație medicală internat fiind în spital. Ulterior va fi dispusă măsura reținerii, apoi cea a arestului preventiv.

Dacă ieri încadrarea juridică era de violență în familie în forma omorului, astăzi procurorul de caz a schimbat încadrarea în violență în familie în forma omorului calificat.

Takacs Gyorgy riscă închisoare pe viață

Prin schimbarea încadrării faptei, procurorul arată că există suficiente elemente care să dovedească faptul că bărbatul și-a omorât copilul premeditat.

Pentru fapta sa, raportat la noua încadrare, Takacs Gyorgy se califică la detențiune pe viață, cu posibilitatea liberării condiționate după 20 de ani dacă va avea un comportament exemplar.

„La data de 29.07.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus reţinerea, pentru durata de 24 de ore, a unei persoane cu privire la comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 şi 3 lit. b C.pen. şi violenţă în familie în modalitatea omorului calificat, prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 , art. 189 alin. 1 lit. a C.pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. La aceeaşi dată, procurorul de caz a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul reţinut, raportat la gravitatea faptelor cercetate. În fapt, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în seara de 25 iulie 2020, l-a lipsit de libertate pe fiul său minor, în vârstă de 8 ani, după care, în noaptea de 25/26 iulie 2020, a suprimat viaţa acestuia. Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în urma sesizării din data de 26 iulie 2020 formulată de mama minorului, competenţa de soluţionare a cauzei fiind apoi declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în urma constatării decesului victimei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata