Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Clujul făcut de rușine în presa străină: La Pata Rât se organizează trafic de carne vie, se vând fete, se vând droguri și organe

2
pata-rat1
foto: actualdecluj.ro

O publicație suedeză a realizat un reportaj la groapa de gunoi a Clujului. În material, jurnaliștii aduc acuzații grave referitoare la situația țiganilor de la Pata Rât. Potrivit acestora, la groapa de gunoi a Clujului se organizează trafic de carne vie, se vând fete, se vând droguri și organe.

„Într-o groapă de gunoi de lângă Cluj-Napoca din Tansilvania, o femeie își alăptează copilul. Ea nu are nici un dinte în gură. Are , însă, câțiva șobolani lângă ușa vecină. Stă într-o încăpere insalubră, pe două saltele umede și murdare și bea apă dintr-un pârâu ce trece pe lângă casă, printre frigidere aruncate, baterii și alte deșeuri. Apa este maro. Femeia va mai naște un copil. Cred că îl va naște orb sau mut ”, așa încep jurnaliștii suedezi o relatare din Pata-Rât, text apărut în publicația SvD Kultur, citată de actualdecluj.ro

Aceștia încercau să explice de ce pe străzile marilor orașe din Suedia a crescut numărul cerșetorilor români de etnie romă. Condițiile în care trăiesc romii i-au îngrozit pe suedezi, dar descrierea oferită publicului larg aduce și a scenariu de film.

“Sub groapa de gunoi , mai jos, e mahalaua. Grajduri cu acoperiș. Aici se organizează trafic de carne vie, se vând fete, se vând droguri și organe. Dacă vreau să încerc un interviu, aș putea muri aici”, povestește Lotta Lundberg, semnatara articolului.

“De ce preferă ei să vină în Suedia? Păi un trotuar suedez e ca Sheraton (n.r. – hotel de lux) pentru ei”, mai spune aceasta.

De asemenea, poliția română este comparată cu trupele Gestapo (Geheime Staatspolizei, „poliția secretă de stat” din perioada Germaniei naziste – n.r.). Trebuie să spun asta, vreau să spun. Poliția română are manierele trupelor Gestapo. Erau minus 20 de grade afară când a venit și i-a evacuat pe romi dintr-un cartier din Cluj, în urmă cu 4 ani. Era chiar înainte de Crăciun. Un asistent social i-a pus să semneze documente și le-a spus că vor primi case noi. Au semnat. Apoi au fost conduși la groapa de gunoi în camioane și aruncați printre gunoaie. În zăpadă, din Cluj, România, Europa” , își încheie jurnaliștii suedezi scriitura.

pata-rat

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata