Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Complexul Salinei Turda, locul ideal pentru un concediu odihnitor, liniștit și sănătos

0

salina-turda (28)La doar 30 de kilometri de Cluj-Napoca, la Turda, putem avea un concediu odihnitor și extrem de sănătos. Dacă nu suntem iubitori de caniculă este cu atât mai bine. Societatea Turda Salina Durgău s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar în acest moment putem vorbi de un complex al Salinei Turda. Societatea administrează Salina Durgău, Bazinul de înot didactic, Centrul Spa, Hotelul Potaissa și Ștrandul Durgău.

Complexul Salinei Turda poate oferi turiștilor cele mai bune condiții de cazare, masă și răsfăț, iar cu ajutorul naturii le mai dăruiește și o porție zdravănă de sănătate.

Dacă nu ați hotărât încă unde plecați, ne propunem în acest material să vă arătăm cum puteți avea un concediu reușit lângă casă.

Complexul de la Turda vă pune la dispoziție, în primul rând, Potaissa Hotel – Hotelul Salinei. Inaugurat de mai puțin de un an, este locul unde trecutul se îmbină cu prezentul într-un ansamblu spectaculos, clasic și modern deopotrivă.

Restaurantul Potaissa Hotel îi așteaptă pe oaspeți în fiecare dimineață, între orele 7:00 – 10:00, pentru servirea micului dejun. Atmosfera plăcută și relaxantă din interiorul localului le oferă celor care pășesc aici impulsul necesar pentru a începe o zi minunată.

Hotelul este unul modern, de trei stele, cu 24 de camere de diferite dimensiuni. Unitatea de cazare deține și două apartamente și o cameră cu baie pentru persoanele cu handicap. Pe lângă aceste facilități, Hotelul Potaissa are și un centru SPA.

Vacanța poate începe cu Salina Turda. Este un obiectiv deosebit, catalogat de publicațiile străine ca fiind cel mai frumos loc subteran din lume, unde temperatura nu depășește 13 grade Celsius. Pe lângă răcoare, Salina Turda are un microclimat şi factori sanogeni care oferă condiţii optime de aplicare în terapiile recuperatorii ale diferitelor afecţiuni interne cât şi în profilaxie şi sanogeneză.

Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria și legenda să se împletească armonios aici. Numărul tot mai mare de turiști, sosiți din cele mai îndepartate arii geografice pentru a vizita salina, este o confirmare a valorii turistice și istorice.

La 140 de metri în subteran, turiștii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă sau pot urca în roata panoramică. Pe lângă curele de salină, turiștii pot opta pentru diverse tipuri de terapii.

Bazinul de înot didactic este opțiunea ideală unde copiii și adulții pot lua lecții de întot, totul sub atenta supraveghere și îndrumare a unui instructor. Pentru cei care știu deja să înoate, vă spunem că bazinul are o lungime de 25 de metri, o lățime de 12,5 metri, iar adâncimea apei variază între 1,2 metri și 1,8 metri. Capacitatea maximă a bazinului este de 60 de persoane.

Complexul Balnear Potaissa le oferă turiștilor o experiență SPA excepțională. Terapiile, produsele de calitate folosite, muzica, aromele și toate detaliile transformă vizita la SPA într-o escapadă exotică și relaxantă. Centrul SPA, unde se află și piscina, s-a deschis în data de 15 august. Centrul SPA & Wellness din Turda vă oferă servicii de SPA, Fitness şi Centru Medical.

spa-salina-turda

Dacă vă gândiți că nu este concediu fără bronz, aveți dreptate. Puteți face plajă și vă puteți îmbăia în aer liber la Ștrandul Durgău, situat în curtea Salinei Turda. Ștrandul dispune și de servicii de masă.

Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneaţie şi terapie în mod empiric şi cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecţiunilor reumatice, de circulaţie periferică şi a afecţiunilor ginecologice.

 

strand-durgau-turdaConținutul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, este un prim pas spre valorificarea complexă a potenţialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungata tradiţie, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiştilor un minunat loc de recreere şi destindere într-un cadru natural.

Pentru confortul turiştilor au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, duşuri şi un bar cu terasă.

Pentru mai multe detalii legate de pachete de vacanță, tratament sau vizitare a obiectivelor de mai sus puteți accesa site-ul http://salinaturda.eu/ sau puteți suna la numărul de telefon 0364-260940.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata