Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Explozie într-un bloc din Turda! 20 de garsoniere afectate, o persoană a murit și 12 evacuate

0

explozie-bloc-turda (1)O explozie puternică s-a produs, vineri seara, într-un bloc de pe strada Baladei din Turda. În urma deflagrației, 20 de garsoniere din bloc au fost afectate, o persoană a suferit arsuri grave și a decedat la spital, iar alte 12 au fost evacuate.

Potrivit pompierilor, explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze.

12 persoane au fost evacuate, momentan, în imobil, nu este permis accesul nimănui. Două persoane au făcut atac de panică, una a fost transportată la spital cu arsuri de gradul II – III pe 70 % din suprafața corpului și a decedat fără ca medicii să o poată ajuta. Turdeancă decedată era în vârstă de 80 de ani, iar explozia s-a produs în apartamentul în care locuia.

explozie-bloc-turda (3)

Primarul din Turda, Tudor Ștefănie, spune că imediat ce a aflat de explozia de la miezul nopții s-a dus pe strada Baladei. Edilul declară că se va căuta o bază legală în care oamenii afectați de explozie să poată fi ajutați.

„Explozia a distrus aproape în totalitate zone care nu erau de rezistență. Uși, geamuri e.t.c. Am fost prezenți acolo până la 02.30 dimineața. Am realizat un comitet de urgență în această dimineață. Din nefericire, o turdeancă a decedat în urma exploziei. Noi le-am oferit oamenilor afectați de deflagrație posibilitate de cazare la Liceul Emil Negruțiu, acolo unde avem condiții, dar numai o persoană a avut nevoie și asta pentru că restul s-au îndreptat către rude. Azi urmează să vedem la ce oră pot intra oamenii în apartamente pentru constatări. Le dăm o mână de ajutor, în primă fază, să curețe locul și ulterior se va căuta o bază legală în care persoanele afectate să primească sprijin financiar. Efectele acestui dezastru vor fi cuantificate în valori destul de mari. Totodată, un expert va face și o evaluare a rezistenței imobilului”, a declarat primarul de la Turda, Tudor Ștefănie, pentru publicația noastră – Ziarul Clujean.

explozie-bloc-turda (2)
Foto realizate de Info Arieș pentru publicația noastră, Ziarul Clujean.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata