Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Jurământ în centrul Clujului

0

”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” – acesta a fost jurământul militar depus azi în piața Unirii de 296 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Festivitatea depunerii jurământului militar a fost organizată pentru prima dată în centrul municipiului Cluj-Napoca, fiind onorată de prezența adjunctului inspectorului general al Poliției Române – chestor de poliție Victor Wili Apreutesei.

A XVII-a promoție a școlii clujene de poliție, seria februarie – noiembrie 2019, este formată din135 de fete și 161 de băieți, care vor fi pregătiți timp de 10 luni în specializările Ordine publică, Cercetarea criminalistică a infracțiunilor și Investigații criminale. Aceștia vor absolvi în 29 noiembrie 2019.

Depunerea jurământului a avut loc în cadrul programului dedicat sărbătoririi Zilei Poliției Române, 25 martie, care marchează 197 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române Moderne. Cu acest prilej a fost organizată și festivitatea de avansare în gradul următor a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Publicul s-a bucurat în deschiderea zilei de o demonstrație oferită de Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata