Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Mii de pliante au împărţit poliţiştii clujeni într-o campanie de prevenire a furturilor din auto

0

POLITISTIPeste 7.000 de pliante cu mesaje preventive au fost împărţite clujenilor de către poliţişti pentru a preveni furturile din auto. Posesorii de autovehicule pot preîntâmpina aceste fapte dacă manifestă mai mult interes în protecţia bunurilor deţinute.

La data de 18 decembrie , pe raza municipiului Cluj-Napoca, poliţiştii clujeni au desfășurat o amplă acţiune de informare și prevenire a furturile din auto. Acestora li s-au alăturat 50 de elevi ai Şcolii de Poliţie Septimiu Mureşanu din Cluj-Napoca.

În cadrul activităţii au fost distribuite circa 7.200 de pliante cu recomandări informativ-preventive. De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii privind importanța adoptării unui comportament preventiv și sesizarea promptă a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

În luna noiembrie a acestui an, furturile din autoturism reprezintă circa 30% din totalul infracţiunilor sesizate pe raza municipiului Cluj-Napoca, în condiţiile în care primii care pot lua măsuri pentru reducerea riscului comiterii acestor furturi, sunt chiar deţinătorii de autoturisme.

Numai în ultimele 5 zile, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat 15 persoane, bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt, faţă de 5 luând măsura reţinerii pentru 24 de ore. Dintre acestea, 4 bărbaţi sunt cercetaţi în stare de libertate, iar 2 în stare de reţinere, pentru furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata