Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Pădurile Clujului se taie în continuare. Prăpădul descoperit la Valea Ierii

0

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Cluj au descoperit în cadrul unei acțiuni desfăşurate în comuna  Valea Ierii, judeţul Cluj, peste 179  m.c. de material lemnos, tăiat ilegal.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost descoperite, pe o suprafaţă de 2,5 hectare, 22 de cioate din specia fag şi molid, provenite din tăieri ilegale, cu un volum total de 83,763 m.c. și o valoare estimată de 30.782 lei, fără TVA. Masa totală a lemnului tăiat ilegal a fost calculată în funcție de grosimea cioatei.

De asemenea, în aceeaşi zonă au fost descoperiţi  mai mulţi buşteni din speciile fag şi molid, fasonaţi, cu un volum de 95, 906 m.c., tăiaţi ilegal, cu o valoare de 29.615 lei.

Cantitatea de 95,90 6 m.c. lemn rotund din specia fag și molid fasonat a fost indisponibilizată și predată în custodia Ocolului Silvic Muntele Mare.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii s-au autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de „tăierea, fără drept, de arbori din fondul forestier național”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107, alin. 1, lit. d) din Legea 46/2008 (Codul Silvic), cercetările fiind continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata