Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Partidul Mișcarea Populară Cluj și-a desemnat candidatul pentru Primăria Cluj-Napoca

1

Cristian Vasile Lungu, senator și președinte al PMP Cluj, a anunțat miercuri după-masă, în cadrul unei conferințe de presă, numele candidatului la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Astfel, Partidul Mișcarea Populară, filiala Cluj, intra în lupta pentru Primăria Cluj-Napoca cu Avram Fițiu, profesor universitar în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

În urmă  cu șapte opt luni de zile m-am văzut în fața unei misiuni destul de dificile. Mi-am dat seama că pentru alegerile locale, care erau programate atunci pentru luna mai, vor fi greu de trecut de PMP Cluj fără a avea un candidat bun pentru Primăria Cluj-Napoca. Am început o serie de căutări, iar în faza finală a acestor căutări am avut 5 personalități locale din mediul de afaceri, mediul universitar pe care le-am sondat. Fiind un om foarte practic, am văzut că există o problemă pe care acești candidați o aveau: Nu aveau un plan de acțiune concret. Din acest motiv, în cele din urmă am găsit un candidat care astăzi se află printre noi și care vine cu un singur proiect, un proiect cupolă, care peste 4 ani de zile va duce municipiul Cluj-Napoca în topul european, pentru că în 2024, Cluj-napoca va deveni Capitală Europeană Verde, iar omul care va face acest lucru posibil este domnul profesor Avram Fițiu, a declarat președintele PMP Cluj, Vasile-Cristian Lungu.

„Lansăm acest proiect politic cu încredere. În primul rând vreau ca municipiul Cluj-Napoca să devină o capitală europeană verde, așa că prima intervenție este legată de mobilitate. Trebuie rezolvată problema traficului, a infrastructurii de acum, care nu este bună”, spune Fițiu.

”Credeam că Bucureștiul este poluat, dar de fapt Clujul este mult mai poluat, pentru că aici circulă foarte multe mașini. Una dintre variante ar fi să optimizăm traficul din oraș, să introducem aplicații pentru telefoanele mobile cu traseele de parcurs în oraș și cu parcările private”, adaugă Avram Fițiu.

”De asemenea vrem să gestionăm mai bine traficul din zonele limitrofe. Avem mii de mașini care vin în oraș, marile metropole au creat parcări în zona de intrare în oraș. Florești, Apahida, Baciu trimit un flux spre Cluj. Îmi doresc ca municipiul Cluj să fie primul oraș din România care să prindă bani europeni dintr-un program care prevede trafic ecologic în 100 de orașe până în 2030. Vreau să obțin fonduri să facem parte din acest proiect”, a incheiat Avram Fițiu.

Avram Fițiu este conferențiar universitar în cadrul USAMV Cluj și coordonează programul de master în limba franceză a universității. În luna mai a acestui an a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Este doctor în agronomie și autor a numeroase lucrări de specialitate. La nivel național, PMP are peste 2.000 de candidați la primării.

Citește și
1 Comentariu
  1. Elena spune

    Bravo, ar fi foarte bine sa se poată accesa aceste fonduri sa modernizam toate orașele mari din tara nu doar Cluj-Napoca. Toate orașele ar trebuia sa implementeze astfel de programe. Dacă o sa primim de la UE 89 miliarde de euro e nevoie de specialiști capabili sa le acceseze, sa nu suportam în zadar minciuni, sa fim închiși iar în case în stare de urgenta, de covid… dacă tot zic politicienii noștri ca suntem foarte infectați cu covid, sa știe sa acceseze acești bani pentru spitale, parcări, autostrăzi.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata