Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Patru români au murit în Bulgaria. Se întorceau din Istanbul

0

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria. Deocamdată nu se cunoaște unde trebuia să ajungă autocarul în țara noastră.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

Autocarul cu 25 de pasageri, se îndrepta spre România, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia. Vehiculul s-a ciocnit cu un automobil înregistrat în Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii şi şoferul acestuia tocmai ieşiseră din maşină şi au supravieţuit.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România.

Raed Arafat a declarat la TVR INFO că ”s-a luat decizia aducerii în România a pacienților din Bulgaria. Unii dintre ei au leziuni serioaase, iar medicul a decis aducerea lor în România. Consulul României în Bulgaria este la fața locului. Pacienții vor fi aduși cu elicopterele, primul ajungând deja în acaestă dimineață și va mai veni cel puțin unul, de la Craiova

Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata