Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Polițiștii clujeni în stradă. Rezultatul unei acțiuni de două ore

0

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiilor 1-7 Poliţie Cluj-Napoca au acţionat cu efective mărite pentru întărirea gradului de disciplină rutieră, dar şi în vederea prevenirii accidentelor rutiere cauzate pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Totodată, s-a acţionat pentru întărirea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de biciclete/trotinete şi prevenirea implicării acestora în accidente rutiere.

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 3 septembrie, în intervalul orar 17.00-19.00.

În cele două ore, poliţiştii au legitimat peste 260 de persoane şi au verificat 164 de autovehicule.

Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, 42 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar ca măsură complementară, faţă de 3 dintre aceştia a fost luată măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cadrul acţiunii, au fost desfăşurate activităţi cu un puternic caracter preventiv/educativ utilizatorilor de biciclete şi trotinete, 28 de conducători ale acestor tipuri de vehicule fiind sancţionaţi contravenţional pentru abateri ale normelor rutiere în vigoare.

De asemenea, poliţiştii au depistat un bărbat de 38 de ani, conducător auto din municipiul Cluj-Napoca, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cel în cauză se deplasa cu un autoturism pe strada Traian Vuia.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită Codul penal .

La acţiune au participat şi poliţişti locali din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata