Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Primul tronson din Drumul Apusenilor, finalizat înainte de termen

0

Primul tronson din cadrul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania a fost finalizat. Vorbim despre 13 kilometri din Drumul Apusenilor, șoseaua care va lega Bihorul de DN1. În mod neobișnuit pentru România, noul sector de drum a fost recepționat cu 3 luni mai repede decât termenul din contract.

Drumul județean 108K, între Remeți și limita dintre județele Bihor și Cluj, face parte din drumul Apusenilor. Șoseaua montană cu două benzi, care șerpuiește spre dealul Caprei, este un adevărat spectacol pentru șoferi.

Bianca Firezar, purtător de cuvânt CJ Bihor: Leagă trei zone importante turistice din județ, vorbim de Stâna de Vale, Valea Iadului și limita cu județul Cluj, Valea Drăganului, un loc foarte cunoscut și îndrăgit de turiști. Lucrările au început în 2019, în luna noiembrie, și termenul de finalizare era luna noiembrie, anul acesta, dar s-au încheiat cu trei luni înainte de termen.

Cei aproape 13 kilometri finalizați din Drumul Apusenilor se continuă în județul Cluj, până la legătura cu Drumul Național 1, tronson pe care încă se lucrează de zor.

Drumul Apusenilor va lega DN1 și de Stâna de Vale, prin Valea Iadului

Drumul Apusenilor va lega DN1 și de Stâna de Vale, prin Valea Iadului – o veste îndelung așteptată de proprietarii de pensiuni din zonă. Tronsonul de peste 43 de kilometri este finalizat, în prezent, în proporție de 40%.

Alina Spătărelu, proprietar complex turistic: Infrastructura turistică ajută la dezvoltarea turismului românesc. Cu finalizarea acestui proiect ne vom dezvolta și vom deschide legăturile spre Cluj sau în cealaltă parte a țării.

Augustin Sărăcuț, primarul comunei Bulz: Dacă avem infrastructură vin și turiștii în zonă. Zona Bulz este o zonă turistică în continuă dezvoltare. Și pensiunile au de câștigat, cetățenii care lucrează acolo.

Cele două sectoare de drum sunt realizate în comun de către consiliile județene Bihor și Cluj, din fonduri europene.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata