Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Razii de amploare în Cluj-Napoca și Baciu. Prima seară de verificare a certificatelor verzi și a declarațiilor pe proprie răspundere

0

Sub autoritatea Instituției Prefectului Cluj, la data de 7 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile și Inspectoratului de Jandarmi Județean au desfășurat activități specifice pe raza întregului județ, în sistem integrat, în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19. Cluj-Napoca are impusă carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate.

Efectivelor angrenate li s-au alăturat și reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

În total, au fost legitimate 1009 de persoane și verificate în ceea ce privește respectarea măsurilor și interdicțiilor stabilite, 98 de societăți comerciale.

De asemenea, au fost controlate 103 mijloace de transport, 32 dintre acestea reprezentând mijloace de transport public în comun.

ÎN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA:

Pentru verificarea măsurilor aplicabile începând cu data de 7 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmii Grupării Mobile ”Ștefan Cicio Pop” au continuat activitățile pe linia informării și verificării respectării măsurilor de prevenire și combatere a virusului Covid-19.

Activitățile au avut un caracter preventiv, urmărind în primul rând responsabilizarea cetățenilor cu privire la noile măsuri aplicabile, interdicția de circulație pe timp de noapte, dar și programul de funcționare al operatorilor economici.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza întregului municipiu, în zona marilor centre comerciale, piețelor, parcurilor, restaurantelor și teraselor, dar și pe principalele artere de circulație.

În intervalul orar 19.30 – 21.00, au fost legitimate 166 de persoane și verificați 22 de operatori economici.

Pentru control în trafic, au fost oprite 65 de autovehicule, iar neregulile constatate la regimul rutier au atras aplicarea unui număr de 13 sancțiuni contraveționale, în acord cu OUG 195/2002R.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni ca urmare a abaterilor aduse normelor de conviețuire socială, iar alte două au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020.

ÎN COMUNA BACIU:

La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au acționat în scopul combaterii nerespectării măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, acțiunea desfășurată în intervalele orare 06.00 – 10.00 și 17.00 – 20.00 a avut loc în toate zonele susceptibile de a forma aglomerări de persoane, în zona instituțiilor școlare, sălilor de fitness, parcurilor, piețelor și teraselor, urmărindu-se respectarea măsurilor specifice de protecție sanitară, pentru combaterea răspândirii virusului.

Efectivele angrenate au legitimat 42 de persoane, au controlat în trafic 31 de autovehicule și au verificat 5 societăți comerciale.

În urma neregulilor înregistrate, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru abateri de ordin rutier, 2 în conformitate cu Legea 61/1991R și o sancțiune la Legea 55/2020.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata