Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Sala de cinema „Florin Piersic” neîncăpătoare pentru spectacolul RECONNECTING

0

120515 Timaf Reconnecting - foto timaf (3)Sala de cinema „Florin Piersic” a fost neîncăpătoare pentru persoanele care au venit să vadă spectacolul de dans RECONNECTING. Evenimentul RECONNECTING, proiect al „Platformei Culturale TiMAF” a prezentat un concept unic unic care a pus accent pe evoluția individului în societatea actuală. RECONNECTING, spectacolul care a avut loc sâmbătă, 5 decembrie, ora 20.00 la cinema „Florin Piersic” a reprezentat un semnal de alarmă dat de anumite comportamente din mediul contemporan care de cele mai multe ori au efecte negative asupra personalității umane.

120515 Timaf Reconnecting - foto timaf (2)

Spectacolul a transmis prin dans evoluția umană și impactul acesteia în relațiile interpersonale. RECONNECTING a reprezentat o fuziune dintre dans si New Media: o îmbinare dintre dans, muzică și proiecții unite de același mesaj – reconectarea cu sinele și în același timp o reconectare cu cei din jur.

Întreg conceptul spectacolului s-a bazat pe o trecere treptată de la nenatural la natural, de la disconfort la confort, de la inumat la uman, de la întuneric la lumină. Momentele artistice și mesajul transmis prin intermediul dansului au fost susținute de proiecțiile de pe scenă. Proiecții care inițial au introdus spectatorii în spații închise, lipsite de umanitate, spații materiale, iar treptat s-a făcut trecerea spre spații deschise, umane, spații care transmiteau senzația de confort, de împlinire. Toate aceste elemente au alese pentru a evidenția aspectele negative pe care societatea actuală ni le conferă. Aspecte care pot fi diminuate sau evitate printr-o reconectare cu noi înșine, dar și cu cei din jur.

120515 Timaf Reconnecting - foto timaf (4)

Spectatorii au putut să ia parte la diferite momente care marchează evoluția socială a individului, lupta cu diferite caractere intâlnite de-a lungul vieții, dragostea, dar și momentele de cumpănă din viața unei persoane, precum lupta cu sinele sau autoanaliza.

****

Evenimentul RECONNECING a fost pus în scenă de trupa de dans contemporan „Jump IN”, coregrafiea spectacolului fiind semnată de Alina Ciceo. Jump In este o trupă de dans care a cunoscut o ascensiune profesională vizibilă în ultimii ani participând la diferite competiții și evenimente, atât naționale, cât și internaționale și este considerată una dintre cele mai bune trupe de dans contemporan din România.

Proiecțiile din cadrul evenimentului RECONNECTING au fost realizate de către Dan Băsu, un tânăr artist din București care a avut diferite colaborări cu nume mari, atât naționale, cât și internaționale.

120515 Timaf Reconnecting - foto timaf (5)

__________________________________________________________________________

Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a  Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”.. Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României. 

120515 Timaf Reconnecting - foto timaf (6)

 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata