Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – EXCLUSIV – FOTO ŞOCANT! Lagăr sau spital la Pediatrie III în Cluj? Părinte: „Copiii pot lua SIDA de pe termometre şi nu numai”

0

pediatrie3-clujImagini de necrezut ne-a trimis o mămică internată la Clinica Pediatrie 3 din Cluj-Napoca. Femeia abia a aşteptat să iasă din spital cu pruncul ei şi să arunce bomba. Vase nespălate şi aruncate la întâmplare, văniţe infecte şi ruginite, dar şi taxă pe scaun. Sunt doar câteva dintre neregulile pe care femeia a reuşit să le surprindă în fotografii. Cea mai gravă acuzaţie este referitoare la un pericol de infectare a sugarilor cu HIV.

Femeia a jurat că nu mai calcă în clinica Pediatrie 3 din Cluj-Napoca, după ce a văzut cum arată vasele din care sunt hrăniţi micuţii internaţi cu diverse afecţiuni, dar şi alte spaţii cum ar fi baia. Una dintre văniţele unde sunt îmbăiaţi copilaşii este plină de rugină şi categoric şi de bacterii.

„Am fost internată cu copilaşul meu pentru o afecţiune medicală. Credeţi-mă că şi acum sunt ingrozită de ce am găsit în acel spital. Mizeria este la ea acasă, după cum se poate vedea şi în fotografii. Cădiţa copiilor e o sursă de infecţie, la fel ca vasele aruncate într-o chiuvetă din bucătărie, lângă un recipient cu detergent sau ceva soluţii”, începe şi povesteşte clujeanca.

Aceasta spune că nu e singurul lucru care a îngrozit-o. Potrivit femeii, mămicile vorbesc în clinică de un risc ridicat de infectare al copiilor cu H.I.V.

„Toate mămicile vorbesc de faptul că nu sunt termometre câte paturi în fiecare salon. Un termometru este folosit la cine ştie câţi copilaşi. Copiilor mici le este introds termometrul în funduleţ. Dacă acele termometre nu sunt dezinfectate corect şi ai nenorocul să-i fie introdus înainte unui copil infectat şi pe urmă la al tău, îţi nenorocesc copilul. Copiii pot lua SIDA de pe termometre şi nu numai. Şi cădiţele de baie, am mai spus, sunt o sursă de infecţie”, mai spune femeia terifiată.

Neregulile semnalate de mămică nu se opresc aici. Aceasta a surprins în imagini şi  faptul că părinţii care au copilaşi de peste trei ani şi vor să rămână în spital, trebuie să plătească o aşa zisă „taxă de scaun”. Potrivit afişului pus la vedere, în această taxă de scaun este inclusă o masă şi cazarea în spital. Practic, părinţii plătesc un scaun, cu 7 lei pe zi, doar să stea lângă puii lor şi să doarmă rezemaţi cu capul de pat.

Un alt afiş pus pe perete cu litere de-o şchioapă îi avertizează pe părinţi să nu folosească prosoapele de hârtie din saloane, acestea fiind exclusiv pentru cadrele medicale.

Şi colac peste pupăză, spitalul este arhiplin. Într-un salon, nu de mari dimensiuni, stau patru părinţi şi patru copilaşi, asta în cele mai fericite situaţii.

„Nu are rost să mai vorbim de saloane. Şi aici e mizerie, înghiesuială şi un miros insuportabil. Plasele de la geamuri lipsesc cu desăvârşire. Este cea mai traumatizantă experienţă din viaţa mea şi sper să nu mai ajung pe acolo”, mai adaugă mămica.

Imaginile au fost realizate în urmă cu trei zile şi ne-au fost trimise pe adresa de e-mail ziarulclujean@gmail.com.

POZIŢIA SPITALULUI ÎN CEEA CE PRIVESC ACUZAŢIILE!

Conducerea Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca neagă acuzațiile privind riscul ridicat de infectare al micuților cu HIV, dar recunoaște că afișul privind prosoapele de hârtie nu își avea locul în spital.

În egală măsură, conducerea spitalului își asumă și recunoaște faptul că saloanele sunt aglomerate, dar pune disconfortul pe seama unor lucrări care se efectuează la clădire.

Vă redăm integral răspunul primit!

„Referitor la aspectele evidențiate în articolul Dvs. menționăm că afișul a fost o eroare pe care secția și-o asumă, fără a fi avut vreo intenție discriminatorie.

Menționăm că orice neregulă sau reclamație poate fi semnalată în scris Spitalului, în condica de reclamații din secție sau la Direcțiunea Spitalului.

Aspectele sesizate de persoana care a dorit să rămână anonimă nu sunt reale, cu excepția afișului fotografiat și a aglomerației din saloane ,fenomen care a fost temporar datorat lucrărilor de reparații care se desfășurau la acel moment.

Direcțiunea Spitalului a dispus înlăturarea afișului respectiv.

Vă informăm că în data de 10.11.2014 în Clinica Pediatrie 3 s-au deschis și saloanele care au fost în reparație, în prezent în aceste saloane pacienții beneficiază de cele mai bune condiții de spitalizare.

Cu aleasă considerație”, precizează conducerea Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca.

 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata