Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Someșul este curățat de gunoaiele „istorice” cu un tractor și un buldo

0

În această perioadă, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin din nou pentru curățarea râului Someșul Mic. La începutul anului 2022, imaginile din zona Someșului erau șocante.

„Situația în care se prezintă albia râului reprezintă rezultatul gestionării ineficiente a regimului deșeurilor în comunitățile riverane. Este vorba despre deșeuri istorice, adunate de-a lungul anilor, un semnal de alarmă la modul în care noi, oamenii, tratăm mediul înconjurător. Ne-am făcut curățenie în case și în curți, dar aruncăm gunoaiele în râu, ignorând faptul că acesta reprezintă sursa noastră de sănătate”, precizează reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj, din cadrul Apelor Române.

Pentru îmbunătățirea situației este necesară o schimbare majoră în plan comportamental.

Menţinerea unui râu curat va putea fi realizată numai prin acţiuni de prevenire a depozitării necontrolate a deşeurilor în zona din amonte de municipiul Cluj-Napoca, îmbunătăţirea sistemului de colectare a deşeurilor la nivelul localităților prin servicii de salubrizare reale şi eficiente, implementarea colectării selective, acțiuni de educare și conștientizare publică.

Dincolo de aceste principii ce decurg din managementul deşeurilor şi sunt în aria de competență a autorităților, să păstrăm apele curate este responsabilitatea fiecăruia dintre noi.

Citește și … Imagini ȘOCANTE pe Someș, în zona Cluj Arena – Sala Sporturilor

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata