Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Un elev de la „Șincai”, unul de la „Coșbuc” și un student la Economice sunt învingătorii Olimpiadei CuGeT, proiectul AFA Cluj

0

Finala Olimpiadei CuGeT (6)Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute, odată cu desfășurarea finalei și aflarea câștigătorilor. Au plecat acasă cu câte 5.000 de lei Mihai Tătaru, elev al Colegiului Național „George Coșbuc” (la categoria claselor a IX-a și a X-a), Flaviu Bucur, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” (la categoria claselor a XI-a și a XII-a) și Gabriel Uifălean, masterand al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (la categoria tinerilor de 18-25 de ani). Olimpiada CuGeT este un proiect în premieră inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, și care urmărește să motiveze tinerii să-și dezvolte cunoștințele de cultură generală.

Finala, desfășurată în Aula FSEGA, i-a provocat pe cei 52 de concurenți să găsească răspunsuri la întrebări de cultură generală din domenii diverse, contracronometru, și i-a ținut cu sufletul la gură pe cei peste 400 de susținători prezenți în sală. Departajarea nu a fost ușoară, toate grupele având nevoie de probe suplimentare de baraj pentru a-și putea alege câștigătorii.

Finala Olimpiadei CuGeT

„Am dezvoltat acest proiect din dorința de a încuraja tinerii să-și consolideze cunoștințele de cultură generală și urmărind să-i răsplătim pe cei mai bine pregătiți dintre ei. A fost o primă ediție antrenantă și ne-am bucurat să vedem un interes atât de ridicat din partea tinerilor clujeni. Toți finaliștii ne-au dovedit că efortul și implicarea noastră au meritat și ne-au dat încredere că următoarea ediție este binevenită. Le mulțumim tuturor partenerilor noștri, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj și inițiatoarea Olimpiadei CuGeT.

Finala Olimpiadei CuGeT (5)

La fiecare categorie de vârstă au fost aleși trei câștigători: cei de pe locul I au plecat acasă cu câte 5.000 de lei, câștigătorii locului II au primit câte 3.500 de lei, iar cei de pe locul III – câte 2.000 de lei. Toți finaliștii au primit câte un premiu în valoare de 150 de lei. Fondul de premiere a fost asigurat integral de AFA Cluj, cu sprijinul mediului privat. De asemenea, partenerii competiției le-au oferit finaliștilor cursuri gratuite în cadrul Școlii de turism EXIMTUR și oportunități de traininguri și internship-uri în cadrul companiilor găzduite de Liberty Technology Park Cluj.

Proiectul CuGeT, lansat în luna noiembrie 2015, a implicat 22 de licee din munincipiu și aproximativ 300 de studenți și tineri clujeni. La prima etapă, „pe clasă” au participat mai bine de 7.200 elevi, dintre care 1.400 s-au calificat mai departe. Cei care au trecut cu brio și de proba „pe școală” (aproximativ 700) s-au întrecut în luna februarie pentru un loc în finală. În paralel,  tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului competiției au participat și ei la departajări succesive, iar 17 dintre aceștia au concurat în finală pentru mariile premii.

Finala Olimpiadei CuGeT (2)

Câștigătorii Olimpiadei CuGeT

GRUPA G1 (elevii claselor a IX-a și a X-a):

PREMIUL III (2.000 DE LEI): Daniel Sebastian Lazea – elev la Colegiul Național „Emil Racoviță”, clasa a-X-a

PREMIUL II (3.500 DE LEI): Andrei Ciprian Bangău – elev la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, clasa a-X-a

PREMIUL I (5.000 de lei): Mihai Tătaru – elev la Colegiul Național „George Coșbuc”, clasa a X-a

GRUPA G2 (elevii claselor a XI-a și a XII-a):

PREMIUL III (2.000 DE LEI): Sonia Ioana Oltean – elevă la Colegiul Național „George Coșbuc”, clasa a-XII B

PREMIUL II (3.500 DE LEI): Daniel Tudor Podar – elev la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, clasa a-XII-a

PREMIUL I (5.000 de lei): Flaviu Bucur – elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, clasa a-XII-a

GRUPA G3 (tineri de 18-25 de ani):

PREMIUL III (2.000 DE LEI): Ioana Man – studentă la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Univesității Tehnice din Cluj-Napoca

PREMIUL II (3.500 DE LEI): Horea Rusu – student, an III, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității „Babeș – Bolyai”

PREMIUL I (5.000 de lei): Gabriel Uifălean – Masterand, an II, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității „Babeș – Bolyai”.

Finala Olimpiadei CuGeT (3) Finala Olimpiadei CuGeT (4)

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata