Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Vânătoare criminală de motocicliști soldată cu un rănit grav. Putea fi decapitat riderul clujean

0

Un motociclist clujean și-a văzut moartea cu ochii în timpul unei curse, pe două roți, prin pădurea din zona localităților Luna de Sus și Stolna. Tânărul a fost foarte aproape de decapitare. După ce s-a lovit de o sârmă legată între copaci, riderul a suferit leziuni în zona gâtului și a căzut inconștient. Capcana era pusă exact pe traseul motocicliștilor și se pare că îi viza direct pe aceștia. În sezonul 2019, câțiva rideri au fost puși pe fugă cu furcile, de către localnici, în aceeași zonă. Riderii sunt tot mai vânați în ultima perioadă și asta pentru că ei văd unde se defrișează pădurile și reclamă aceste aspecte.

Sâmbătă trebuia să fie o zi relaxantă pentru mai mulți iubitori ai sportului pe două roți. Aceștia au plecat cu motocicletele de teren într-o plimbare prin pădure. Spre seară, Samuel, unul dintre bikeri, a căzut de pe motocicletă, secerat fiind de o sârmă.

„A fost o plimbare mai lungă, prin pădure, pe același traseu pe care mergem de fiecare dată. În pădurea situată în zona localităților Lona și Stolna, Samuel a avut accidentul. Era legată o sârmă, între doi copaci, exact pe traseul nostru. Capcana era fixată la înălțimea de 1 metru și ceva, exact înălțimea unui motociclist pe motor. Deci nu poate fi vorba despre o capcană pentru animale sălbatice. Era o sârmă legată între doi copaci. Norocul colegului a fost că prima dată sârma a lovit în scutul din piept, apoi din impact în gât. Dacă lua sârma respectivă direct cu gâtul posibil era decapitat pe loc”, spune unul dintre riderii care l-au însoțit pe Samuel.

Potrivit aceluiași rider, sârma era legată foarte bine de cei doi arbori. Capcana a rezistat impactului, iar ceilalți motocicliști au tăiat-o pentru a evita o altă accidentare.

Tânărul a ajuns la spital cu leziuni grave în zona gâtului. Bikerul nu poate vorbi în urma rănilor suferite, dar și-a revenit din starea de inconștiență și este stabil, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Polițiștii s-au deplasat în zona în care s-a produs accidentul și au început verificările. Se așteaptă și o plângere penală din partea victimei.

Pe grupul de Facebook „Comunitatea Enduro Cluj – Cross Moto Offroad Iesiri”, acolo unde au apărut și pozele cu Samuel, riderii îngrijorați de situație și-au manifestat indignarea.

„Poftim?! Sârmă la nivelul unui om?! Pe bune?! A fost pusă cu intenție, nu?
Nu se mai satură să pună capcane pentru animale, acum au trecut şi la oameni??”
, scrie un membru al comunității moto.

„O astfel de barieră te poate ucide. Trebuie sesizată poliția”, completează altcineva.

„Asta e crimă cu premeditare”, este de părere un utilizator.

„Salut, eu am fost cu el aseară în timp ce s-a întâmplat incidentul. Eram în spatele lui cu 20 de metri, eu am apucat sa opresc la timp. În legătură cu cine a pus sârma este foarte ușor de găsit pentru că la 30 de metri mai jos de capcane era împrejmuit cu un gard pentru oi și aia înseamnă că proprietarul terenului de acolo a pus-o”, scrie alt rider.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata