Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – FOTO/VIDEO – Accident grav la Răscruci. Un TIR, o autoutilitară și un autoturism implicate în coliziune

0

O persoană a fost grav rănită, vineri dimineața, 11 septembrie, în localitatea clujeană Răscruci, comuna Bonțida. Un autotren, o autoutilitară și un autoturism au fost implicate într-o coliziune. Din nefericire, șoferul autoutilitarei a rămas încarcerat în cabină.

„Două autospeciale cu modul de descarcerare și două echipaje SMURD au fost alertate, în jurul orei 10.00, ca urmare a unui grav accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri și un autoturism. În momentul sosirii pompierilor la locul evenimentului au găsit șoferul unuia dintre autotrenuri încarcerat în cabină, pentru care s-au început imediat manevrele de descarcerare. Acesta era în stare de inconștiență”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

„Conducătorul unui ansamblu de vehicule (tractor și semiremorcă) de 46 de ani, din municipiul Turda, care se deplasa pe DN1 C E576, din direcția Dej înspre Cluj-Napoca, nu ar fi adaptat viteza la condițiile rutiere, pierzând controlul direcției de deplasare. A pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 39 de ani din Ceanu Mare, județul Cluj. Un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Sighetu-Marmației, care se deplasa în urma ansamblului de vehicule, pe același sens de mers, a intrat în coliziune cu acesta”, spun reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Citește și … Scos viu din cabina strivită de un TIR, un șofer clujean riscă să moară în spital după ce familia a refuzat să primească sânge

ACTUALIZARE -1

„Reactualizare accident Răscruci:
Intervenția pentru descarcerarea bărbatului din cabina camionului a fost una extrem de dificilă, după cca. o oră. timp în care bărbatul a primit asistență medicală de urgență (a primit lichide și sedative intravenos, i s-a pus guler cervical, iar medicii au comunicat cu el în cea mai mare parte a timpului cât au durat stabilizarea autovehiculului, asigurarea accesului către victimă, decopertarea plafonului cabinei, îndepărtarea bordului care s-a deformat peste picioarele bărbatului și extragerea lui cu echipamentele speciale pentru a evita agravarea leziunilor suferite.
Bărbatul de cca 40 de ani a fost preluat de către echipajul medical SMURD și a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate. Acesta prezenta traumatisme multiple la nivelul membrelor inferioare.
Pompierii au mai asigurat măsuri pentru prevenirea incendiilor, având în vedere că din rezervorul camionului s-au înregistrat scurgeri de combustibil și privind siguranța salvatorilor și a persoanelor implicate în accident, având în vedere că a fost avariat și un stâlp de iluminat electric”
, spun reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj într-o informare scrisă.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata