Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO/VIDEO – Autorul tentativei de jaf de la CEC Bank Mărăști, cel cu punga de Profi, a fost prins de polițiștii clujeni. Italianul, rudă cu o actriță celebră, era căutat și în țara natală. Află povestea tâlharului!

1

În 21 iunie 2018, într-o după-masă, liniștea cartierului clujean Mărăști era spartă de o tentativă de jaf armat la o unitate CEC Bank. Un bărbat mascat din cap până în picioare, înarmat cu un pistol și o pungă de Profi cu care avea în gând să transporte banii furați, a pătruns în unitatea bancară și a amenințat-o pe o angajată, fără a se cunoaște la acel moment dacă arma era reală sau nu. Angajata băncii nu s-a speriat și a refuzat să-i dea bărbatului banii solicitați, astfel că acesta a făcut cale întoarsă cu punga goală. Cu câteva zile înainte de tentativa de jaf, un jaf dus la final a avut loc în agenția Băncii Transilvania de la Autogara Beta. Nu se cunoaște la acest moment dacă autorul este același. La un an de la tentativa de jaf de la CEC Bank, polițiștii l-au identificat pe autor. Roberto Sandrelli este bărbatul care a încercat să jefuiască CEC Bank Mărăști. Italianul ar fi rudă cu Stefania Sandrelli, celebra actrița italiană de film nominalizată de Academia Europeană de Film la categoria „Cea mai bună prestație feminină” pentru rolul din producția italiană „Ultimul Sărut”. Roberto Sandrelli are un trecut tumultos inclusiv în țara natală, Italia, unde s-a ocupat tot de jafuri armate. Povestea italianului, în cele ce urmează. Să începem!

Capturi de pe camerele de supraveghere

CINE ESTE ROBERTO SANDRELLI

În luna iulie a anului 2011, Roberto Sandrelli era arestat preventiv, în Italia, alături Cristiano Nazzi, partenerul lui de tâlhării. Cei doi erau la al 7-lea jaf armat, potrivit presei locale din Italia. Împreună dădeau tunuri de mii de euro la magazinele de bijuterii din orașul italian Viareggio. La ultimul jaf ghinionul a fost de partea tâlharilor, fiind urmăriți de carabinieri și prinși în flagrant.

Mai jos, imagini cu tentativa de jaf de la CEC Bank.

IL TIRRENO, publicație italiană, nota la momentul arestării că Roberto Sandrelli ar fi rudă cu celebra actrița italiană Stefania Sandrelli, nominalizată de Academia Europeană de Film la categoria „Cea mai bună prestație feminină” pentru rolul din producția italiană „Ultimul Sărut”. Actrița a negat orice legătură de rudenie cu bărbatul și a spus că nu îl cunoaște. Cu toate acestea, presa italiană nu a retras afirmațiile.

Articolul din 2011, în care era anunțată arestarea celor doi tâlhari

ROBERTO SANDRELLI, AJUNS ÎN ROMÂNIA

Șeful IPJ Cluj – Mircea Rus și comisarul șef de poliție Dorel Gudea, șeful Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului, au explicat într-o conferință de presă cum a fost prins italianul și ce surse de venit avea în România. Șeful IPJ Cluj a spus că italianul și-a recunoscut vina.

După tentativa de jaf de la CEC Bank, Roberto Sandrelli a intrat în vizorul polițiștilor clujeni, cei de la Serviciul de Investigații Criminale. Anchetatorii au demarat proceduri complexe de identificare a lui, oferind publicității inclusiv un portret robot.

Portretul robot oferit de polițiștii clujeni la câteva ore după tentativa eșuată de jaf

Mergând pe fir și urmărind imaginile de pe camerele de supraveghere, oamenii legii au reușit să-l identifice pe Roberto Sandrelli și au început colaborarea cu autoritățile italiene.

FUGAR ÎN ITALIA, PRINS DE POLIȚIȘTII DIN CLUJ

După ce au aflat identitatea bărbatului, polițiștii clujeni au făcut demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a afla date despre el. Așa au aflat polițiștii clujeni de la colegii lor din Italia că Roberto Sandrelli este căutat național în țara natală pentru jafuri armate date la bijuterii și se sustrăgea executării pedepsei de 5 ani și 2 luni de închisoare. Pedeapsa era doar pentru două dintre cele 7 jafuri de care vorbește presa italiană.

Mandatul de arestare națională emis de autoritățile italiene a fost transformat în unul european, astfel că polițiștii noștri l-au săltat pe italian și pentru jafurile din țara sa. Săptămâna trecută au descins mascații la locuința din Florești în care trăia italianul.

„La data de 14 mai 2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au depistat pe raza localităţii Floreşti, judeţul Cluj, un bărbat de 54 de ani, cetăţean italian, dat în urmărire internaţională de către autorităţile italiene. Bărbatul are de executat o pedeapsă de 5 ani și 2 luni de închisoare, pentru comiterea a două infracțiuni de tâlhărie, fapte comise în anul 2011, în Italia”, se arăta într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, emisă la data de 15 mai 2019.

SĂLTAT ȘI DUS ÎN FAȚA JUDECĂTORILOR

Roberto Sandrelli a fost dus de oamenii legii în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj pentru confirmarea mandatului european de arestare. Magistratul de drepturi și libertăți a confirmat mandatul și l-a trimis pe italian după gratii.

Roberto Sandrelli

„Dispune luarea măsurii arestării provizorii în vederea predării pe o durată de 15 de zile, începând cu data de 16 mai 2019 şi până la data de 30 mai 2019, faţă de persoana solicitată S. R. Dispune emiterea mandatului de arestare în acest sens. În baza art. 87 din Legea nr. 302/2004 modificată şi republicată prin Legea nr. 236/2017 cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare cu persoana solicitată şi procuror. Stabileşte termen pentru prezentarea de către procuror a mandatului european de arestare în limba română pentru data de 24 mai 2019, sala 153, ora 12:00. Pronunţată în şedinţa publică din data de 15 mai 2019, ora 15:00, în prezenţa persoanei solicitate. Document: Hotărâre intermediară 5/2019 15.05.2019”, se arată în minuta Curții de Apel Cluj din data de 15 mai 2019.

Astăzi, italianul va da ochi cu un procuror român pentru prezentarea mandatului european de arestare, de această dată fiind tradus în limba țării noastre. După acest episod, italianul poate face contestație în 24 de ore.

Dacă judecătorul de drepturi și libertăți va menține mandatul european de arestare, italianul va rămâne în arestul Inspectoratului Județean de Poliție până se va decide soarta lui. Roberto Sandrelli poate fi extrădat în țara natală după ce va fi judecat și condamnat de instanțele românești pentru fapta comisă în iunie 2018. Ulterior, după extrădare, în Italia va fi judecat și condamnat pentru faptele comise pe teritoriul țării natale.

Roberto Sandrelli
Autor jaf BT – portret robot
Citește și
1 Comentariu
  1. Doru spune

    Nu ați precizat în articol aspectele legate de cercetările efectuate fata de italian referitor la tentativa de jaf de la Cec. Ați spus doar cum s-a comis fapta, cum a fost prins legat de mandatul internațional. Poate omul se ferește de Italia, nu vrea sa ajungă el acolo și știe el de ce, nu cred ca se ferește de autoritățile italiene. Și asa a ajuns sa recunoască fapta de la Cec. Vrea sa rămână aici probabil pentru securitatea lui.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata