Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO/VIDEO – Incendiu cu semne de întrebare într-o localitate clujeană. Au ars animale de vii și peste 15 tone de fân

0

Două autospeciale pentru stins incendii din Detașamentul Huedin și o autospecială a serviciului voluntar pentru stații de urgență din Călățele au intervenit în cursul nopții pentru a stinge flăcările care au cuprins un saivan pentru animale din Călata, comuna Călățele. Potrivit primelor informații, incendiul ar fi putut fi pus intenționat. Surse din anchetă spun că proprietarul fermei ar fi avut, în trecut, un conflict cu un alt localnic. Alte surse din Detașamentul de Pompieri Huedin ne-au declarat că la finalul intervenției s-a notat la cauza incendiului „posibil sursă externă”, ceea ce indică o posibilă mână criminală. În acest caz s-a deschis un dosar penal. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin poate dispune audierea suspectului și inclusiv testarea acestuia cu poligraful.

Incendiul a fost anunțat luni seara în jurul orei 20.00, iar operațiunile de stingere au durat mai bine de 4 ore, având în vedere că în saivan erau depozitate peste 15 tone de fân, după cum precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. 11 bovine au fost surprinse de flăcări în interiorul saivanului și nu s-au putut salva. Anexa gospodărească cu o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați a fost distrusă în totalitate.

„În urma verificărilor preliminare polițiștii au început o anchetă în ceea ce privește cauza incendiului de la Călata”, declară Andrei Biriș, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, fapta prevazută de Codul penal”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Citește și …
Răsturnare de situație în cazul incendiului din Călata

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata