Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO/VIDEO – Musai Pizza, afacere începută în pandemie. Satisface culinar poftele a sute de persoane și aduce zâmbetul pe buze odată cu cele mai nebunești stiluri de livrare

0

În timp ce pe unele afaceri se punea lacătul la începutul pandemiei, altele luau „naștere”. Bazându-se mai mult pe noroc decât pe context, unii antreprenori și-au luat inima în dinți și au deschis afaceri în cele mai diferite domenii. Așa a făcut și Cătălin Adămuță alături de fratele său Leonard Adămuță, doi tineri care la începutul pandemiei deschideau o pizzerie: Musai Pizza. De la Musai Pizza se pot comanda diverse sortimente de mâncare și, evident, pizza. Respectul consumatorilor a fost câștigat rapid. Prin calitate, timpi scurți de livrare, livrare gratuită și în cele mai nebunești moduri. În Florești, indiferent de cantitatea comandată, livrarea este gratuită.

Planul lui Cătălin și Leonard era să dezvolte o pizzerie-restaurant. Numai că prețul chiriilor era mare, pandemia era începută și cei doi s-au reorientat spre delivery.

„Pandemia ne-a făcut să ne calculăm mult mai bine costurile și acțiunile. Ne-a făcut să ne dorim să muncim mult mai eficient, însă nu ne-a oprit să visăm”, spune Cătălin.

MUSAI PIZZA – NUME ARDELENESC, AFACERE DE FAMILIE

Musai a venit din dorința „musai” de a găsi un nume ardelenesc. Cătălin și fratele său nu au umblat pe la agenții de PR pentru a găsi denumirea afacerii, ci s-au folosit de un regionalism.

„Majoritatea pizzeriilor au nume italienești, iar noi ne-am dorit un nume ardelenesc, că doar ardeleni suntem. După multe zile în care ne-am stors creierii și ne-am sunat toți prietenii pentru denumire, m-a sunat Leonard, fratele meu, și a spus: L-am găsit ” Musai” și „Musai” a rămas. Este o afacere mică, de familie”, mai adaugă Cătălin, care se ocupă mai mult de partea administrativă.

CLIENTELĂ CÂȘTIGATĂ CU CALITATE ȘI REGIONALISME

Musai Pizza a fost printre cele mai mediatizate afaceri la nivel național și asta nu prin sume alocate, ci prin modul în care produsele sunt prezentate, livrate, prin calitate și diversitate.

„Folosim doar produse de cea mai bună calitate, majoritatea importate din Italia. Știm că asta spune toată lumea, însă noi chiar așa facem. Mulți dintre clienți ne-au rugat să le arătăm diferite produse și de fiecare dată o facem cu plăcere”, spune Leonard Adămuță.

Timid, afacerea a pornit cu două produse. Pe măsură ce cererea s-a mărit și diversificat, meniul s-a adaptat.

„Am început cu PIZZA și PASTE, dar acum meniul s-a mărit considerabil. Avem burgeri, grill-uri, pizza, paste, piadine, crispy, aripioare și multe altele. Meniul complet se găsește pe site-ul nostru www.musaipizza.ro, dar și pe pagina de Facebook   @musaipizza, unde suntem foarte activi. Încercăm să facem lucrurile diferit, de exemplu felul în care comunicăm cu clienții noștri. Folosim un limbaj lejer, prietenesc și plin de regionalisme. Încercăm să le aducem oamenilor un zâmbet pe buze cu fiecare postare și la fiecare livrare. Lucrul ăsta ne-a apropiat tare mult de  clienții noștri, care în timp ne-au devenit și prieteni”, adaugă Cătălin Adămuță.

PIZZA LIVRATĂ ÎN CELE MAI NEBUNEȘTI STILURI

Pentru a aduce un zâmbet pe buzele clienților, Cătălin și Leonard au decis ca pizza să fie livrată și în alt mod. Stilul clasiv de livrare era prea basic pentru o perioadă posomorâtă cum este pe timp de pandemie. Astfel, bunătăți au fost livrate cu limuzina, cu decapotabila, cu Moș Crăciun, dar și cu Mickey și Minnie.

„Am avut multe ieșiri din tipar, lucru care ne-a ajutat enorm. Cu toate că nu ne așteptam. Toate aceste ieșiri nu au fost gândite cu scop publicitar. A fost modul prin care noi am dorit să le mulțumim oamenilor pentru încrederea pe care o au în noi. Cel mai tare ne-am distrat înainte de Crăciun când la – 10 grade ne-am plimbat cu o decapotabilă retro, îmbrăcați în Moș Crăciun și am împărțit pizza copiilor de prin Florești. Mickey și Minnie încă lucrează la Musai și livrează pizza copiilor, dacă sunt solicitați. Nu am renunțat la idee deoarece de fiecare dată când livrează pizza aduc un zâmbet pe buze copiilor, dar și părinților. Lori e responsabil pentru toate bunătățile care ies din bucătăria noastră. Suntem puțini, dar foarte eficienți și determinați!”, arată Cătălin.

„Suntem chiar pe toate canalele de socializare, Facebook, Instagram, TikTok, Youtube. Fără această expunere ne-ar fi fost foarte dificil. Lumea s-a schimbat, clasicele metode de promovare, gen pliante în poștă, funcționează tot mai puțin. Nu mai putem spune că viitorul e online, deoarece deja prezentul e online”, mai adaugă Leonard.

CRIZA HORECA SE RESIMTE ȘI ÎN DELIVERY

Pentru Florești, locul unde preparatele prind gust, livrarea este gratuită. Este o metodă de a fideliza clienții, crede Cătălin. În lipsa studenților, a multor oameni care au rămas șomeri, pandemia și-a făcut simțită prezența și în latura de delivery a domeniului horeca.

„Livrarea e gratuită în Florești, unde avem și cele mai multe dintre comenzi. În afara comunei noastre dragi livrarea e tot gratuită însă există o limită minimă a comenzii. Nu ne dăm seama exact pentru că noi nu am fost deschiși înainte de această perioada, însă cu siguranță lipsa studenților, rată crescută a șomajului și multe altele ne afectează enorm. Sunt sigur că Dumnezeu ne va ajuta să trecem cu toții cu bine peste această perioada grea și că lucrurile vor reveni la normal în scurt timp!”, încheie Cătălin.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata