Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO/VIDEO – Festivalul Internațional de folclor Szent István, pentru al II-lea an consecutiv, în Salina Turda

0

folclor-salina-turda (1)În perioada 19-20 august 2016 Salina Turda a găzduit pentru al II-lea an consecutiv Festivalul Internațional de folclor Szent István, aflat la cea de-a 18-a ediție.

Cei mai câștigați au fost turiștii care au beneficiat de un spectacol absolut gratuit și totodată inedit, la 140 de metri în subteran. Aceștia au avut posibilitatea de a vedea dansuri populare ungurești din mai multe zone ale țării.


În perioada 19-20 august 2016 a fost organizată cea de a 18-a ediţie a acestui festival, la care au participat 18 ansambluri din 9 ţări (Italia, Grecia, Polonia, Ucraina, Slovacia, Ungaria, Serbia, Croatia, Romania). Cu ocazia festivalului au fost organizate pe lângă Cluj spectacole în 6 localităţi ale judeţului Cluj, Sălaj şi Alba: la Vlaha, Dej, Turda, Gilău, Jebucu, Miraslău la acestea participând pe lângă oaspeţi şi grupurile tradiţionale locale.

Începând din 1999 Fundaţia Bibliotecară Heltai Gáspár, Asociaţia SzINT şi Ansamblul Folcloric Szarkaláb din Cluj-Napoca organizează Festivalul Folcloric „Szent István” (Sfântul Ştefan), festival internaţional al valorilor autentice de folclor al grupărilor etnice şi culturilor regionale europene. Festivalul a devenit deja un eveniment notat în viaţa culturală a minorităţilor etnice din Europa Centrală.

Mai multe imagini de la eveniment găsiți AICI!

folclor-salina-turda (2) folclor-salina-turda (3) folclor-salina-turda (4) folclor-salina-turda (5)

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata