Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO/VIDEO – „Trișezi centura, păcălești viața”! EXPOZIȚIE macabră în centrul Clujului

0

expozitia-supravietuitorii (5)Campania Supraviețuitorii „Trișezi centura, păcălești viața” desfășurată de Poliția Română, pentru conştientizarea importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic, a ajuns la Cluj.

De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).

expozitia-supravietuitorii (4)

Iată povestea unui Scaun extras din epava unui automobil tip berlină. Singurul supraviețuitor al accidentului.

„Hei, salut! Eu sunt scaunul cu centură din naștere. Mă rog, din fabricație. Așa glumeau prietenii șoferului meu despre mine. Sigur, nu-ți imaginezi că așa am fost proiectat! Doar că, din prima zi de când a cumpărat mașina, Nelu a tras centura peste mine și așa m-a lăsat pentru totdeauna. Ba chiar a încercat cineva să îi vândă un dispozitiv special de pus în locul centurii și a refuzat. Așa a preferat el. Să țină mereu centura peste mine. Mi-a făcut un bine, pentru că după doi ani și trei tamponări ușoare, s-a întâmplat nenorocirea. Ne-am lovit de o mașină care venea din stânga! Nelu a ieșit cu totul prin parbriz. Doar eu am rămas același. Purtătorul de centură”, spune supraviețuitorul.

Pentru mai multe detalii și povești accesați http://www.supravietuitori.ro/

Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa.

Până la data de 14 august, expoziţia de scaune extrase din autovehiculele implicate în accidente rutiere va putea fi vizitată de către cetăţeni în Cluj-Napoca. (strada Eroilor, nr. 1-2, zona pietonală Statuia Memorandiștilor).

Centura de siguranţă este aliatul tău!

Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura că toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!

Articol semnat Anamaria Maxim, studentă la Jurnalism anul II.

expozitia-supravietuitorii (1) expozitia-supravietuitorii (2) expozitia-supravietuitorii (3)

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata