Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO/VIDEO – Ziua a cincea de proteste la Cluj-Napoca. Studenții, conduși la gară de 40.000 de persoane

0

Oamenii au ieșit din nou în stradă și sâmbătă seara, a cincea la rând, la Cluj-Napoca, protestând împotriva modificării Codului penal și Codului de procedură penală, prin Ordonanță de urgență, de către Guvernul PSD. La 10 zile de la publicarea Ordonanței de Urgență în Monitorul Oficial, adică peste 6 zile, amnistia și grațierea vor fi posibile. 40.000 de persoane au condus un grup de 50 de studenți la Gara Cluj-Napoca, unde s-au îmbarcat în tren și au plecat spre București. Mai jos, foto/video. 

Aproximativ 40.000 de persoane, potrivit estimărilor, au protestat la Cluj-Napoca, sâmbătă seara. Oameni de toate vârstele, au invadat centrul orașului și au cerut retragerea Ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

Cu mii de pancarte la purtător, cei ieșiți în stradă au strigat „Jos Guvernul”, „Alegeri anticipate”, „DNA mergi la CNA”, „PSD, ciuma roșie”, „Clujul cere fără grațiere”, „Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit”, „Televiziuni, nu mai dați minciuni” sau „Democrație, nu amnistie” și „Jandarmeria, jos pălăria”.

Pe drum, protestatarii au primit covrigi și ceai, dar și mere.

Protestatarii au pornit din Piața Unirii, au parcurs Calea Dorobanților, s-au întors la OMV Mărăști pe Bd-ul. 21 Decembrie, Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazu, strada Horea și au ajuns la Gara Cluj-Napoca, împreună cu grupul de studenți, la ora 21.30.

Momentul în care premierul Sorin Grindeanu a anunţat că mâine se va face în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru abrogarea OUG 13 a fost urmărit în stradă de zecile de mii de oameni. Promisiunile premierului nu i-au convins pe oameni și au huiduit în stradă. Mai mult, spun aceștia, se va face proiect de lege în loc de Ordonanță de Urgență și va trece în Parlamentul României, unde PSD cu alianțele sale are majoritate.

Mai multe imagini, pe pagina noastră de Facebook, dând click AICI.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata