Take a fresh look at your lifestyle.

Freedom House România, în apărarea publicației noastre, după plângerea facută de PSD pentru că am scris de Ponta: „Încercare de restrângere a libertății de exprimare și de intimidare”

0

freedom-houseFreedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, democrația și drepturile omului, cu un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept și al bunei guvernări, după cum este descrisă chiar pe site-ul instituției, Freedom House România.

Organizația sare în sprijinul publicației noastre, care este supusă intimidării de către PSD Cluj, după un articol pe care l-am publicat în primul tur al alegerilor prezidențiale.

În articolul din 02.11.2014, ZiarulClujean.ro, pe baza unor dovezi, semnala o posibilă cumpărare a votului de către PSD Cluj, susținătorii candidatului la alegerile prezidențiale, Victor Ponta.

Freedom House România precizează că acțiunea PSD de a depune plângele penală împotriva publicației noastre, pentru calomnie și insultă, este o metodă de a ne închide gura.

Iată la ce concluzii au ajuns membrii organizației Freedom House România, care susține și promovează drepturile și libertățile omului.

„Așa cum arată acum situația este o tentativă de intimidare a presei. Informațiile privind presupusa mită pentru studenți existau în spațiul public, asumate de oameni cu nume și prenume, ați cerut un punct de vedere de la PSD și l-ați prezentat. În condițiile acestea, a formula acum plângere penală contra publicației este o acțiune cu totul disproporționată.

Hilar este că articolul la care fac referire acuzatorii dumneavoastră nu mai există în Codul Penal. Calomnia nu mai este pedepsită penal, așa era pe vremea domniei lui Adrian Năstase. Noul Cod Penal în vigoare de la 1 februarie 2014 incriminează la articolul 206 amenințarea în cadrul capitolului „Infracțiuni contra libertății persoanei”.

Interesant este și momentul ales pentru această acțiune penală care nu poate avea urmări într-un stat de drept, chiar inaintea turului doi, și de aceea spun că, din punctul meu de vedere, echivalează cu o încercare de restrângere a libertății de exprimare și de intimidare”, precizează Gelu Trandafir, directorul de comunicare al Freedom House România.

Ținem pe această cale să le mulțumim celor de la Freedom House România, dar și colegilor de breaslă, care au semnalat faptul că o publicație clujeană este supusă intimidărilor de către PSD, un partid politic care îl susține pe Victor Ponta la alegerile prezidențiale din 16.11.2014.

Vezi cum a început totul!

PSD vrea să ne închidă gura! Ne-a făcut PLÂNGERE PENALĂ pentru că am scris de Ponta

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata