Take a fresh look at your lifestyle.

Furăciunile de la Salina Turda: Nu oricine ajungea să adune bani de țigări de la picioarele Fecioarei Maria

0

Sute de lei, donați de turiști la Altarul de Sare, la Salina Turda, au fost furați de persoane din conducerea obiectivului și de către personal pentru a-și cumpăra pizza, bere și țigări, explică pentru InfoArieș.ro un angajat al Salinei Turda.

Situația a declanșat jena unor angajați onești și invidia altora. Nu oricine ajungea să adune bani de țigări de la picioarele Fecioarei Maria, notează sursa citată.

Povestea banilor luați de la turiști, la Salina Turda este cea a unei excrocherii ieftine de provincie. Pentru a declanșa donațiile turiștilor, angajați ai Salinei Turda procedau la o șmecherie. Băgau chiar ei câteva bancnote ca ”donații” în vitrina Altarului de Sare. Ulterior, turiștii continuau cu donarea: aruncau în altar bancnote sau monede. Banii au ajuns rar  în casieria unității, povestesc sursele InfoAries.ro.

În lumea civilizată, banii aruncați ca donații de turiști sunt fie lăsați acolo, când e vorba de monede, fie sunt înregistrați în contabilitatea muzeelor ca donații. Chiar dacă sunt sume mici în raport cu veniturile curente, scopul lor e de a finanța activitatea muzeului.

La Salină e altfel. Banii erau recoltați de angajați cu acceptul unor persoane din conducere.

” Se cumpăra pizza și bere. Uneori mai prindea și câte un îngrijitor câte 10 lei pentru un pachet de țigări”, povestește sursa InfoAries.ro

”Noua directoare, Monica Codreanu a încercat să limiteze fenomenul donațiilor, s-au sigilat ușile cu niște bandă adezivă transparentă. A venit un ghid a scos sigiliile și a băgat chiar el bani pentru momeală. Situațiile erau așa de ridicole încât au băgat bani și la vitrinele cu unelte”, povestește sursa.

Furăciunile de la Salina Turda

Scânduri duse acasă pe Cetate, la neamurile le unui șef din Salină, bărcile cu stricăciuni minore vândute ieftin unor angajați cu pile, un angajat prins cu un calculator al Salinei în plasă, la colțul străzii, la ieșirea din Salină, șezlongurile și umbrelele ce s-au evaporat din societate,  sunt câteva din furăciunile de la Salina Turda.

”Aș vrea să vină o nouă administrație locală și să se facă un inventar și o verificare pe bune la Salina Turda. Ați intra în șoc să știți cât s-a furat și cât de prost s-a gestionat Salina. De la bărcile vândute pe bani de nimic la șezlongurile și umbrele ce au ajuns în grădinile lor”, mai completează sursa.

Publicația a solicitat un punct de vedere oficial pe marginea acestui subiect din partea conducerii companiei publice, dar acesta nu a fost transmis redacției.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata