Take a fresh look at your lifestyle.

Gabriel Oprea, declarație despre coloana oficială și decesul polițistului motociclist Bogdan Gigină

0

mars-comemorativ-motociclisti-cluj-napoca-memoria-bogdan-gigina (1)Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, luni, că speculația apărută în presă că ar fi utilizat echipajul de însoțire în trafic fără temei legal ”e complet nefondată”, precizând că detaliile accidentului din 20 octombrie au fost puse la dispoziția Parchetului, potrivit Agerpres.

”În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Polițistul Gigină și-a pierdut viața în misiune. (…) Am ales să nu fac declarații publice imediat după accident sau înainte de înmormântare din respect pentru familie. Poliția a făcut publice detalii. Acel comunicat a precizat și faptul că s-a deschis o anchetă penală. (…) Am ales să fiu alături de familia lui Gigină, să prezint personal condoleanțe, să nu cedez tentației de a face declarații care să mă disculpe. (…) Am ales să acord prioritate faptului că MAI, structurile subordonate pun la dispoziția Parchetului cu promptitudine toate informațiile solicitate. Accidentul s-a petrecut în seara de 20 octombrie, în timpul unei deplasări în scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispoziția Parchetului”, a spus Oprea, la MAI.

El a afirmat că nu a știut, în acel moment, că este vorba de un accident. ”La un moment dat, coloana s-a oprit. Eu nu am văzut de ce, nu am știut că e vorba despre un accident. Am văzut doar mașina de Poliție din față oprită și polițistul alergând. Unul dintre ei mi-a făcut semn să plecăm mai departe. Mașina de poliție și cei doi colegi au rămas acolo”, a precizat Oprea.

Citește și …

GALERIE FOTO/VIDEO – Marșul comemorativ al bikerilor adunați la Cluj pentru colegul lor, polițistul Bogdan Gigină

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata