Take a fresh look at your lifestyle.

Gabriel Tișe, tânărul care amenința cu sinuciderea la începutul lunii, s-a spânzurat după ce a fost externat de la Psihiatrie

0

La începutul lunii septembrie, familia și polițiștii îl căutau pe un tânăr de 23 de ani, din Râșca, dar stabilit în Cluj-Napoca. Gabriel Tișe plecase de acasă și publicase pe pagina sa de Facebook un mesaj de adio. Tânărul era certat cu iubita, se afla în depresie și își dorea să-și ia viața. În seara zilei de 3 septembrie, după mai multe ore de căutări, oamenii legii l-au descoperit pe acesta într-o stare de confuzie și l-au internat la Clinica de Psihiatrie din Cluj-Napoca. Odată externat, tânărul și-a dus planul la bun sfârșit. Gabriel Tișe a fost găsit spânzurat, duminică dimineața, în gospodăria părinților din comuna Râșca.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca, în cadrul căruia funcționează Secția de Psihiatrie, nu au putut fi contactați, duminică, pentru a explica modalitatea de externare a tânărului. Potrivit oamenilor legii, externarea în astfel de cazuri se face în două variante: fie medicul constată că pacientul nu prezintă risc și îl externează, fie un membru al familiei îl preia pe semnătură, dar riscul trebuie să fie scăzut. Rămâne de văzut cum s-a derulat această situație.

Gabriel Tișe, tânărul în vârstă de 23 de ani, din Râșca, care a dispărut de la reședința sa în dimineața zilei de 3 septembrie, a lăsat un mesaj de adio pe pagina personală de Facebook. În postarea de pe pagina de socializare, Gabriel spunea că de două luni suferă enorm după despărțirea de iubită și se luptă cu depresia. Tânărul a mai adăugat la acel moment că a fost amenințat.

Imediat după publicarea mesajului, în 3 septembrie, prietenii lui au început să îi comenteze la postare, îndemnându-l să renunțe la gestul pe care ar urma să îl facă, iar acesta chiar le-a răspuns: „Decât iadul pe pământ, mai bine iadul în iad”.

În seara zilei de 3 septembrie, Gabriel Tișe a fost găsit în viață, la Dealu Negru, comuna clujeană Călățele, într-o pensiune aflată în construcție, imobilul aparținând părinților fetei. Oamenii legii au colaborat cu iubita tânărului și prin aceasta au reușit să-l facă pe el să renunțe la gestul necugetat. Se pare că tânărul era sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului, acesta fiind incoerent în discuția cu oamenii legii, avea hainele rupte și prezenta multiple zgârieturi.

În acea seară tânărul a fost internat la Psihiatrie, iar două săptămâni mai târziu aflăm că s-a sinucis.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata