Take a fresh look at your lifestyle.

GALERIE FOTO – Destinații de vacanță: Gyula și Tiszakécske, la o aruncătură de băț de România

0

baile-cetatii-gyula-ungaria (1)Când spui Gyula, spui Ungaria, spui vecinii noștri. Mai spui turism, city break sau ospitalitate și răsfăț culinar. Gyula nu este un oraș mare, dar în ciuda acestui fapt ai o paletă largă de activități pe care le poți face. Poți îmbina istoria cu sportul sau cu distracția la una dintre bazele termale din oraș. La Gyula ai impresia că ești în România și asta pentru că foarte multă lume vorbește română.

vacanta-gyula (3)

Noi am luat Câmpia Maghiară de Sud la pas, să spunem, și vă prezentăm o parte din locurile vizitate și experiențele trăite într-o țară care a înțeles că turismul este o latură importantă în economie. Pentru asta s-a accesat tot ce se putea în materie fonduri europene, s-a investit în bazele de tratament, în modernizarea obiectivelor istorice și nu în ultimul rând în condițiile de cazare.

vacanta-gyula (1)

La câteva minute după ce am trecut granița am ajuns în Gyula. În acest oraș există Raiul iubitorilor de înghețată. Selfice önmegvalósító fagylalt este o cofetărie unde fiecare client își poate combina tipurile de înghețată dorite și le poate orna cu peste 50 de feluri de bulinuțe și bobițe de toate culorile și gusturile.

inghetata-gyula (3)

Orașul Gyula este extrem de cunoscut și pentru tipurile de ciocolată fabricate. Și noi am poposit într-o cofetărie care produce ciocolată, prăjituri și alte dulciuri. Cofetăriile sunt cochete și multe dintre ele au mobilă restaurată. Trebuie să încercați!

cofetarie-gyula-ungaria (1)

Komló Hotel este una dintre opțiunile de cazare alese de noi. Este un hotel de 4 stele, recent renovat, cochet și plin de istorie. Camerele sunt spațioase, iar designul hotelului te face să crezi că ești într-o altă lume.

comlo-hotel-gyula-ungaria (16)

Castelul Almássy din Gyula este una dintre principalele atracții istorice ale orașului. Aici sunt organizate evenimente de cultură, iar locul este încărcat de poveste. Românii au la dispoziție un ghid care vorbește româna. Turul castelului se face în aproximativ o oră și jumătate, dar nu vă veți plictisi. În Castelul Almássy aveți posibilitatea de testa tot felul de jocuri interactive, spre exemplu să vă alegeți o ținută virtuală din vremurile castelului și multe altele.

muzeul-almassy-gyula-ungaria (1)

muzeul-almassy-gyula-ungaria (26)

Băile Cetății din Gyula, situate în parcul Castelului Almássy, se întind pe o suprafață de 8,5 hectare.

Bazinele termale şi wellness, paradisul acvatic al copiilor, bazinele cu valuri artificiale şi jacuzzi, toboganele uriaşe şi kamikaze, respectiv bazinul sportiv de 50 de metri, care poate fi folosit şi iarna, oferă delectare perfectă tuturor categoriilor de vârstă. Centrul wellness, iluminat special, poate fi utilizat şi după închiderea programului băilor termale, unde condiţiile pentru un mod de viaţă sănătos sunt asigurate de 10 elemente acvatice speciale, 2 saune şi 2 bai cu aburi.

Călătoria noastră a continuat după Gyula și la două ore distanță am ajuns la Tiszakécske. Aici ne-am cazat la Barack Wellness Hotel. Un hotel tot de 4 stele, cu piscină și condiții de lux. Totul este ca nou, iar curățenia este la ea acasa. Serviciile de masă și cazare sunt impecabile.

Hotelul, situat aproape de malul Tisei, dispune de o bază de tratament cu ape termale. Mii de oameni ajung aici, în fiecare an, pentru tratamente sau doar pentru relaxare.

Pe lângă rasfățul din incinta hotelului și de la piscine, turiștii pot face plimbări în localitate sau  se pot îmbăia în Tisa. Pe malul fluviului sunt amenajate plaje unde este multă liniște și baruri sau restaurante cu prețuri accesibile.

Cele două destinații despre care v-am spus mai sus le-am parcurs în trei zile, un weekend. Timpul este suficient pentru o escapadă din cotidian și o meritată porție de relaxare.

Mai multe detalii pe site-ul http://www.visitgyula.com/ro.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata