Take a fresh look at your lifestyle.

Gripa mai ucide un om la Cluj. Care este numărul morților la nivel național din cauza virusului

0

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, marţi seară, că s-au confirmat două noi decese provocate de gripă, fiind vorba despre bărbaţi din judeţele Brăila şi Cluj. Numărul total al deceselor a ajuns, astfel, la 140, scrie News.ro.

Este vorba despre un bărbat de 89 de ani, din judeţul Cluj, care a murit în cursul zilei de marţi. Acest pacient avea afecţiuni asociate şi nu fusese vaccinat.

De asemenea, este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani, din judeţul Brăila, confirmat cu virus gripal tip A. Acesta avea şi alte afecţiuni şi nu a fost vaccinat antigripal, iar decesul a survenit în cursul zilei de luni.

Ca urmare, numărul total al deceselor a ajuns la 140.

În 30 ianuarie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat oficial că în România este epidemie de gripă.

Alte trei persoane confirmate cu virus gripal au murit, numărul celor care au decedat din această cauză ajungând la 138, potrivit ultimei informări transmise, marţi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 68 de ani, din judeţul Sibiu, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi vaccinată antigripal şi de alte două femei – una vârstă de 64 de ani, din judeţul Călăraşi şi una în vârstă de 81 de ani, din judeţul Ilfov, ambele sufereau şi de alte boli şi erau nevaccinate antigripal.

În cazul celor trei persoane care au murit s-a confirmat virusul gripal de tip A.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata