Take a fresh look at your lifestyle.

Guvernul ia măsuri pentru prevenirea efectelor caniculei și a incendiilor după ce 1207 hectare au fost afectate de flăcări

0

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat o videoconferință cu prefecții și cu instituțiile responsabile pentru a coordona cât mai bine la nivel central și local măsurile de intervenție pentru protejarea populației de efectele caniculei.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că vor continua acțiunile de transport a apei și apei menajere în zonele afectate de secetă, de acordare a sprijinului în punctele de prim-ajutor, de prevenire a incendiilor și arderilor necontrolate.

Fiecare localitate ar trebui să asigure puncte medicale și apă plata gratuit. Măsurile au fost discutate în cadrul videoconferinței cu prefecții la care au participat și secretarul de stat Raed Arafat, precum și directorii Administrației Naționale de Meteorologie precum și cel al Institutului Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor.

1207 hectare au fost afectate de incendii, iar autoritățile au anunțat măsuri.

Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență vor continua să desfășoare acțiuni de informare și monitorizare în vederea prevenirii incendiilor.

În ceea ce privește situația generată de scăderea debitului cu peste 50% a fluviului Dunărea, în decizia CNSU de ieri după-amiază, s-a stabilit ca pe o porțiune să se intervină pentru a asigura navigabilitatea în sectorul respectiv.

”Este nevoie să intervenim pentru că se înregistrează un flux ridicat de trafic pe Dunăre comparativ cu anii precedenți.”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata