Take a fresh look at your lifestyle.

Hoți de brazi, prinși în flagrant de jandarmii clujeni

0

Astăzi, în jurul orei 12.30, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Călățele-Fântânele, aflați în misiune de patrulare pe raza comunei Mărgău,  județul Cluj, în locul cunoscut sub denumirea de Prelucile Cotri, au surprins în flagrant trei bărbați care tăiau ilegal pomi de Crăciun, specia brad.

După legitimarea acestora, jandarmii clujeni au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile de a fi infracţiune de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută şi sancţionată de Codul silvic.

Atât actele de constatare cât și fierăstraiele folosite au fost predate Poliției Huedin în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, jandarmii clujeni au confiscat cei 24 de brazi, pe care i-au predat Ocolului Silvic Huedin, prejudiciul fiind de aproximativ 27.000 lei.

În cazul brazilor tăiați după data de 1 noiembrie, până în 31 ianuarie, pe lângă pedeapsa prevăzută de lege, de la 2 la 7 ani de închisoare, valoarea prejudiciului calculat este mult mai mare. Formula de calcul este 5 x prețul mediu al unui metru cub de material lemnos. Astfel pentru un singur brad, în perioada amintită, autorului tăierii îi va fi imputată suma de 820 lei.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata