Take a fresh look at your lifestyle.

Hoți de lemne prinși în flagrant la Ciurila

0

padure-taieri-ilegale-de-arbori-copaciPoliţiştii clujeni au depistat, în flagrant delict, trei tineri, bănuiţi că ar fi tăiat ilegal, în vederea sustragerii, arbori dintr-o pădure de pe raza localităţii Ciurila.

Activităţile desfăşurate au vizat, totodată, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, precum şi a persoanelor care taie arbori, fără drept.

În acest context, poliţiştii au surprins, în flagrant delict, pe raza localităţii Ciurila, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, în timp ce tăiau, fără drept, arbori în vederea sustragerii.

Din cercetări a reieşit că tinerii, din judeţe Cluj şi Arad, ar fi folosit un  motoferăstrău pentru doborârea copacilor, care urmau a fi transportaţi cu două atelaje hipo.

Cantitatea de material lemnos, de esenţă plop, a fost indisponibilizată şi predată Ocolului Silvic Turda, iar motoferăstrăul a fost ridicat în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Poliţiştii clujeni continuă activităţile de verificare, acţionând ferm pentru combaterea faptelor ilicite care aduc atingere fondului forestier.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata