Take a fresh look at your lifestyle.

În 12 octombrie: degustări de fructe, brânză de Hoia, must, suc de mere și discuții cu specialiștii USAMV

0

USAMV Cluj-Napoca va participa, în premieră, ca partener, la evenimentul ”Toamna la H33”, în 12 octombrie, când va fi celebrată, în organizarea Asociației Urbannect, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Universitatea va participa cu specialiști și cercetători, dar și cu produse proprii tradiționale, specifice toamnei.

Astfel, cercetătorul științific Doina Clapa de la Laboratorul de Micropropagare al universității va prezenta culturile in-vitro și rolul lor în agricultură din prezent, Departamentul de Fitotehnie (Facultatea de Agricultură) va participa cu un specialist care va vorbi despre cultura plantelor aromatice, a lavandei, aloe vera și ceea ce se produce derivat, în timp ce Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii va participa la eveniment cu stupul de albine de observație și viermi de mătase, dar și prin masterandul Kovacs Szilveszter, care va prezenta pentru degustare produsul local ”Brânză de Hoia” și va explica tehnologia proprie de producție.

Despre tehnologia de producție a iaurturilor cu probiotice din brandul ”Gourmeticus Academicum”, produse la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, va oferi explicații Larisa Pop, care face parte din echipa de producție și este absolventă a facultății respective.

De asemenea, Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH) a USAMV Cluj-Napoca va prezenta fructe de sezon din producția proprie – soiuri de mere și de struguri -, precum și must sau suc de mere.

Evenimentul ”Toamna la H33”, prima ediție Agro-Hub, se va desfășura în 12-13 octombrie, iar alături de USAMV Cluj-Napoca veți putea fi în prima zi, începând cu ora 17.00.

Alături de reprezentanții USAMV Cluj-Napoca au fost invitați și specialiști din cadrul unor asociații care promovează dezvoltarea rurală, agricultura smart, produsele bio și eco, precum și distribuitori ai acestora.

Sâmbătă, în a doua zi a evenimentului, începând cu ora 12.00, Vali Coman (Big Boletus) este gazda Cămării Gospodarului. Clujenii sunt chemați să aducă de acasă produse conservate pentru iarnă, zacuscă, dulcețuri și alte bunătăți, pentru a construi cămara din care toți oaspeții sunt invitați să guste. Zacusca și dulcețurile de ardei iuți vor intra în concursul cu premii!
La toate acestea se adaugă ceaunul tradițional și workshopul de murături, deja consacrate la H33.

Pe toată durata evenimentului veți găsi și produse agroalimentare, care vor fi comercializate de producători locali.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata