Take a fresh look at your lifestyle.

În Franța, cetățenii care vin din 16 țări sunt testați pe aeroporturi și în porturi

0

Franța îi testează acum pe toți călătorii care ajung în aeroporturi și porturi, pe cei veniți din 16 țări în care circulația virusului este intensă iar numărul de contaminări este mare. Există și excepții – cei care fac dovadă unui test negativ COVID-19, făcut cu 72 de ore înainte de data plecării.

Pe lista celor 16 țări cu risc, anunțate de autoritățile franceze fac parte, printre altele, Statele Unite ale Americii, Brazilia, India, Israel, Quatar, Peru, Serbia, Algeria, Turcia, țări cu multe cazuri de COVID-19.

Procedura este simplă și se realizează imediat după aterizare.

Testele se analizează rapid, în mai puțin de 4 ore, iar rezultatele sunt transmise autorităților sanitare. Cei cu rezultat pozitiv intră imediat în carantină pentru 14 zile.

Masca este obligatorie în Franța în toate spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun și în aeroporturi.

Ministrul Sănătății a recomandat purtarea măștii pe străzi și în zonele aglomerate după ce s-a observat o ușoară relaxare a populației.

Rămâne la latitudinea autorităților locale să impună această măsură, care a fost deja adoptată în unele orașe și destinații de vacanță.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata