Take a fresh look at your lifestyle.

Încep Zilele Filmului Maghiar în 12 orașe din Transilvania

0

Zeci de file vor putea fi vizionate începând de azi și până pe 14 octombrie în cadrul celei de-a 18-a ediții a Zilelor Filmului Maghiar / Filmtettfeszt. În acest an, în cadrul evenimentului vor avea loc proiecții la Cluj, la cinema Victoria, dar și în alte 11 orașe din țară. Continuă și seria proiecțiilor speciale în două localități din apropierea Clujului, la Săvădisla și la Mera.

În deschiderea festivalului, de la ora 17:30, la Cinema Victoria, va rula documentarul Femeie în captivitate de Bernadett Tuza-Ritter, film premiat la numeroase festivaluri din Europa. În total în cadrul festivalului vor rula 14 lungmetraje, două documentare și peste 20 de scurtmetraje.

Vor fi proiectate filme de artă produse recent în Ungaria, premiate la importante festivaluri internaţionale de profil, filme a căror majoritate nu intră în distribuţia cinematografică din România. Intrarea este liberă la toate proiecţiile şi evenimentele speciale din program. Filmele sunt subtitratre în limba română sau în limba engleză.

Un alt punct important din programul festivalului este Filmgalop, competiția scurtmetrajelor maghiare din Transilvania. Anul acesta 8 tineri talentați își vor prezenta creațiile printre care se vor găsi drame în miniatură dar și povești cu umor rafinat.

La multe din proiecții vor fi prezenți actori, regizori, membri ai echipelor de filmare, iar sesiunile de întrebări și răspunsuri vor beneficia de traducere simultană. De asemenea, în cadrul festivalului, la Cluj va avea loc și expozița foto de arhivă “Transilvania prin ochii unui clujean” la Universitatea Sapientia.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata