Take a fresh look at your lifestyle.

Începe BAC-ul, sesiunea de toamnă

0

Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2018 începe azi, 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, marți, 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă. Proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, va avea loc miercuri, iar pe 23 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august. În 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale. Examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Reamintim că după sesiunea de examene din vară, Clujul ocupă prima poziție la nivel național, cu o promovabilitate de 82,30%. Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, cu 2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata