Take a fresh look at your lifestyle.

Îngrijiri la domiciliu. Aveți nevoie de ajutor? „Eu am avut și l-am primit. Le recomand să ceară ajutor tuturor în astfel de situații!”

0
Conținut oferit de: Partener extern.

„Ați avut pe cineva din familie sau dintre apropiați operat de vreo afecțiune ? Dacă da, atunci știți cât e de greu. Eu am avut-o pe bunica mea și știu cât  de anevoioasă este vindecarea acasă,  după o intervenție chirurgicală.  Am avut nevoie de ajutor specializat și l-am primit. Bunica a stat acasă, în camera mea. Aici venea o domnișoară asistentă care o îngrijea. M-a impresionat răbdarea ei și dedicarea. Eu o iubeam pe bunica, dar asistenta făcea lucrurile- dureroase altfel: injecții, perfuzii cu atâta blândețe de parcă și ea o iubea. Înțeleg și recomand astfel de îngrijiri la domiciliu.”

Ce înseamnă însă îngrijirea postoperatorie? O etapă extrem de importantă în vindecarea pacientului după o operație și în menținerea calității ulterioare a vieții sale. Tot mai mulți pacienți și aparținătorii lor aleg îngrijirea sănătății la domiciliu în această perioadă datorită dificultății de deplasare spre un spital/clinică și a confortului oferit de astfel de servicii la domiciliu. Să le luăm pe rând și să examinăm mai îndeaproape aceste motive.

1. Mai convenabil și mai confortabil

Într-un mediu familiar și sigur, pacienții se simt mai în siguranță, mai comod și mai relaxați. Iar această relaxare și calmul emoțional favorizat de confortul propriului cămin pot contribui la o recuperare mai rapidă și mai lipsită de obstacole nedorite.

2. Îngrijire personalizată

Planurile de recuperare și de menținere a sănătății pot fi individualizate și adaptate în funcție de caracteristicile specifice ale pacientului, de contextul și mediul în care trăiește. Pentru a răspunde nevoilor individuale ale fiecărui client, serviciile medicale la domiciliu sunt de multe ori preferate, tocmai pentru a nu deplasa bolnavul.  În plus, pacienții și specialiștii pot stabili împreună un program flexibil care să se potrivească mai bine cu ritmul de viață al individului și familiei.

3. Costuri scăzute

Recuperarea la domiciliu este de multe ori și mai „sănătoasă” din punct de vedere financiar decât recuperarea în spital, reducând costurile legate de spitalizare și transport.

Ca un motiv suplimentar, spitalele pot fi surse de infecții nosocomiale. Îngrijirea postoperatorie la domiciliu reduce și aceste riscuri, ducând la o recuperare mai sigură.

Servicii și proceduri postoperatorii la domiciliu

1. Administrarea tratamentelor medicamentoase și a procedurilor non-farmacologice:

Profesioniștii din domeniul sănătății pot administra analgezice și alte medicamente necesare pentru ameliorarea durerii și pentru o stare de bine fizică și psihică.

,,Noi la Viasis oferim o gamă largă de astfel de servicii, pornind de la administrarea medicației, îndepărtarea firelor postoperator, schimbarea pansamentului și injecții sau perfuzii la domiciliu, până la managementul personalizat al tratamentului, discuții cu pacientul și aparținătorii despre cursul recuperării, ședințe de psihologie la domiciliu pentru menținerea unei sănătăți psihice cât mai bune, pe lângă cea fizică.“

2. Monitorizarea sănătății:

Specialiștii în îngrijire medicală la domiciliu pot face vizite regulate pentru a monitoriza semnele vitale și starea generală de sănătate a pacientului. Dispozitivele moderne permit monitorizarea continuă a parametrilor fiziologici, precum tensiunea arterială, nivelul oxigenului și ritmul cardiac, cu raportare directă către echipa medicală.

Viasis preferă o abordare mai caldă și mai apropiată de pacient: asistenții noștri medicali pot face vizite de monitorizare la la domiciliu, asigurând o legătură și un canal de comunicare mai intim cu clienții. Același lucru este valabil și pentru psihologul la domiciliu.

4. Îngrijirea rănilor și prevenirea complicațiilor:

Asistenții medicali asigură curățarea și schimbarea pansamentului la domiciliu postoperator, prevenind infecțiile și favorizând vindecarea. De asemenea, observarea din timp a semnelor de infecție (cum ar fi roșeața, umflarea sau secreția purulentă) este crucială pentru a interveni prompt, întocmai cum asistenții medicali ai Viasis procedează fără excepție.

5. Fizioterapie/kinetoterapie și reabilitare:

Fizioterapeuții pot dezvolta un program de exerciții personalizat pentru a ajuta la restabilirea mobilității și forței pacientului. În plus, masajul poate ajuta la ameliorarea durerii, reducerea edemului și îmbunătățirea circulației.

6. Sprijin nutrițional:

Nutriționiștii pot crea planuri alimentare care să asigure aportul necesar de nutrienți pentru vindecare și recuperare. În cazurile în care dieta obișnuită nu este suficientă, se pot administra suplimente pentru a ajuta refacerea organismului.

Viasis plănuiește ca, în viitor, să introducă și aceste servicii de sprijin nutrițional și fizioterapeutic în gama sa de servicii de sănătate la domiciliu.

7. Ajutor psihologic:

Psihologul clinician la domiciliu poate oferi sprijin emoțional pentru a ajuta pacientul să facă față stresului, anxietății și altor temeri  prezente deseori în perioada postoperatorie.

,,La Viasis, oferim diagnostic psihologic, gestionarea stresului prezent în etapa postoperatorie și terapie individualizată. Această combinație de asistență medicală tradițională cu psihologia la domiciliu reprezintă un pas major în îmbunătățirea calității îngrijirii postoperatorii. Serviciile de psihologie clinică la domiciliu nu numai că întregesc eforturile de recuperare, ci aduc și o componentă unică, adaptată nevoilor și provocărilor fiecărui pacient în parte și conducând la o refacere armonioasă a pacientului atât pe plan fizic, cât și mintal.”

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata