Take a fresh look at your lifestyle.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj și-a reluat activitatea pediatrică

0

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca a realizat în această săptămână primele transplanturi pediatrice din acest an. Conducerea institutului a remis un comunicat în care explică dificultatea procedurilor de transplant renal la copii, proceduri pe care și le asumă doar centrele cu experienţă.

„În primele două zile ale săptămânii, au fost realizate primele transplanturi pediatrice din acest an. A fost vorba de un transplant la un băiat de 13 ani din Braşov care a primit un rinichi de la mama sa şi de o fată din judeţul Timiş, care a primit un rinichi de la un donator pediatru cu moarte cerebrală, în vârstă de 14 ani, de la Oradea. Al doilea rinichi al donatorului de la Oradea, a fost transplantat unei tinere de 19 ani, din Satu-Mare, care avea insuficienţă renală cronică de la vârsta de 13 ani.

Transplantul renal la copil este o procedură dificilă pe care şi-o asumă doar centrele cu experienţă, echipa de transplant a ICUTR fiind în măsură să răspundă oricăror provocări legate de transplantul renal”, se arată în documentul amintit.

Anul acesta au fost realizate 32 de transplanturi renale dintre care 24 de la donator cu moarte cerebrală şi 8 de la donator viu. ICUTR a trecut în ultimele luni printr-o perioadă extrem de dificilă din cauza unor acţiuni ale fostei conduceri. La începutul anului 2017 datoriile acumulate de ICUTR ajunseseră la 1,7 milioane de lei. La finalul anului trecut asupra Insitutului începuse procesul de executare silită ceea ce a dus la poprirea conturilor din Trezorerie şi din bănci.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata