Take a fresh look at your lifestyle.

Întâlnire între ministrul Muncii și cel al Justiției pe tema pensiilor magistraților. Concluziile

0

Ministrul Muncii și cel al Justiției au discutat luni despre pensionarea anticipată a magistraților. Iar Raluca Turcan și Stelian Ion au și anunțat concluziile la care au ajuns pe acest subiect extrem controversat.

Ce doi miniștri au descris întâlnirea ca fiind una productivă, în urma căreia vor să rezolve mai multe probleme care există în acest moment. Printre acestea, corectarea acelor anomalii prin care un magistrat ajunge să primească mai mulți bani la pensie decât în timp ce profesează și, de asemenea, se caută și modalități prin care magistrații să fie stimulați să rămână în sistem și să nu se pensioneze după acea perioadă legală.

„Salut deschiderea reprezentanţilor sistemului judiciar de a participa la această discuţie. Au fost chestiuni concrete pe care le-am abordat. Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislaţie şi care trebuie, aş pune eu, grabnic corectate. În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile (…), în primul rând corectăm aceste situaţii. Recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului”, a declarat Stelian Ion la Ministerul Justiţiei, potrivit TVR.

Statistica arată că din peste 9.000 de pensii speciale, aproape jumătate sunt ale magistraților, par pensia medie este 19.000 de lei.

După această discuție s-a stabilit și un calendar pe baza căruia se va lucra, iar următoarea întâlnire va avea loc în data de 11 mai.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata