Take a fresh look at your lifestyle.

Interlop reținut la Huedin. Mașina de 30.000 de euro, indisponibilizată

0

Au fost scene de-a dreptul șocante într-o benzinărie din orașul Huedin. Un interlop din Ialomița a scos sabia pentru a-l tăia pe un alt bărbat. Totul după un incident minor petrecut în stația peco. După o urmărire ca în filme, agresorul a fost prins lângă Șaula. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar mașina condusă a fost indisponibilizată.

Luni, în prima parte a zilei, un autoturism Porsche Panamera a intrat în benzinăria Petrom de pe strada Protopop Aurel Munteanu din Huedin. În timpul unei manevre, șoferul mașinii de lux, un bărbat de 31 de ani, a acroșat ușor partea stângă a unui autocamion. Șoferul TIR-ului i-a atras atenția bărbatului că ar trebui să fie mai atent la modul în care conduce și din acel moment a început totul.

„Polițiștii au fost sesizați despre o stare conflictuală spontană într-o stație de carburanți din orașul Huedin, unde un bărbat ar fi împuns cu un obiect ascuțit pneurile unui autocamion. La scurt timp de la sesizare, polițiștii l-au identificat pe bărbat în trafic, la volanul unui autoturism”, precizează Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

MARTOR: PARCĂ ERA DROGAT, PĂREA SĂLBATIC

„A scos o sabie din mașină sau ceva cuțit mare, nu am mai văzut așa ceva până acum, și s-a îndreptat hotărât spre șoferul TIR-ului. Cred că dacă șoferul de TIR nu se urca repede în cabină acum era la spital tăiat ori nu mai era în viață. Vărsare de sânge era aici dacă nu se ferea bietul om. Șoferul violent parcă era drogat, părea că e sălbatic și țipa”, ne-a spus un martor care a asistat la scenă.

URMĂRIRE PRIN ORAȘ, PERICOL PENTRU TRAFIC

Oamenii din benzinărie au sunat la 112 să anunțe incidentul. Între timp, autoturismul de lux părăsise stația peco și se îndrepta spre direcția Oradea. În centrul orașului Huedin, în zona fostei Policlinici, văzând BMW-ul Poliției Huedin, șoferul mașinii de lux a întors brusc, printre alte mașini, și a pornit în mare viteză spre Cluj-Napoca. Polițiștii aflați în BMW primiseră deja informații despre incidentul din benzinărie, astfel că au pornit în urmărirea autovehiculului condus de bărbatul din Ialomița.

În apropiere de Șaula, necunoscând drumul, ialomițeanul a ieșit în decor cu mașina. A abandonat autovehiculul și a luat-o la fugă pe câmp. În scurt timp, a fost prins de oamenii legii, încătușat și dus la sediul Poliției Huedin.

SURPRIZE SURPRIZE, LA HUEDIN

Ajunși la sediul Poliției Huedin, oamenii legii au aflat motivul pentru care interlopul a luat-o la fugă pe câmp. Acesta nu deținea drept de conducere și a crezut că astfel va scăpa. Pus să sufle în etilotest, rezultatul a fost zero. La fel și la droguri, rezultatul a fost negativ. Totuși, bărbatul a fost dus la prelevare de mostre biologice de sânge.

„Acesta și-a continuat deplasarea, nerespectând indicațiile polițiștilor. Echipajul rutier l-a urmărit aproximativ 2 km, iar la ieșirea din oraș bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoturismul părăsind partea carosabilă. A fost imobilizat de polițiști și condus la sediul unității de poliție în vederea continuării cercetărilor, stabilindu-se ulterior că acesta avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, în contextul săvârșirii unei alte infracțiuni la regimul rutier. A fost testat cu aparatul etilotest și aparatul drugtest, rezultatele fiind negative”, mai precizează Vișan.

Pentru aventura de la Huedin, individul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. În plus, oamenii legii au indisponibilizat autovehiculul evaluat la aproximativ 30.000 de euro. În traducere, mașina rămâne la Poliția Huedin până la terminarea cercetărilor.

Rămâne de văzut, în cursul zilei de marți, ce vor decide procurorii de la Huedin. Au posibilitatea de a lăsa interlopul în control judiciar ori îl pot duce în fața judecătorului de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Huedin, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Individul este cercetat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și conducere fără permis. Acesta a scăpat de acuzația de amenințare, după ce șoferul TIR-ului, de teamă, nu a vrut să depună plângere.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata